פטריית קורדיספס פיור

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/11/2023 | 18:01 | מאת: שני

שלום 1 לאילו מחלות יעיל הפטריה קורדיספס פיור? 2 האם יכול לעזור לסובלים מפוסט קורונה כגון קשיי נשימה ? 3 בכללי מומלץ לנסות ולקחת? יש תופעות לוואי?

שני שלום 1. הפטריה קורדיספס פיור נמצאה כיעילה לטיפול במגוון רחב של מחלות. מחקרים מציינים שהיא יעילה בטיפול בזיהומים, סוכרת, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול ואפילו מחלות לב, מחלות כבד וסרטן1. בנוסף, היא מסייעת להפחתת רמות ה־LDL (הכולסטרול ה"רע") והטריגליצרידים, להעלאת רמות ה־HDL (הכולסטרול ה"טוב") ולאיזון לחץ הדם2. 2. לגבי פוסט קורונה, אני לא מצאתי מידע מספיק שמאשר שקורדיספס פיור יכולה לעזור לסובלים מקשיי נשימה או תופעות אחרות של פוסט קורונה3 3. כמו כל תוסף תזונה, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני התחלת שימוש. למרות שלא מדובר במשהו קריטי במיוחד, עלולות להתפתח תופעות לוואי אישיות כמו עייפות, כאבי ראש או בטן, עיוותים במערכת העיכול ועוד. מצד שני, רוב האנשים לא מדווחים על תופעות לוואי כאלו.

מנהל פורום תזונה טבעית