אבקת קקאו ופלפלים קלויים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/12/2023 | 23:41 | מאת: סופי

שלום רב , מבקשת לישאול האם לאבקת קקאו יש קפאין באותה מידה כמו לקפה או תה? וזה עלול להשפיע ולעשות בעיות לנושא של שינה?ועוד דבר האם לפלפלים קלויים שמכינים בבית מאבדים את כול הויטמינים כמו ויטמין סי כתוצאה מהקלייה? תודה רבה סופי

סופי שלום הכמויות הממוצעות של קפאין במשקאות השונים הן: קקאו: כמות הקפאין בקקאו יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקקאו ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא נמוכה בממוצע 23 מ"ג ב100 גרם . תה: כמות הקפאין בתה יכולה להשתנות בהתאם לסוג התה ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא בין 30 ל-50 מיליגרם לכוס. קפה: כמות הקפאין בקפה יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקפה ולתהליך ההכנה, אך בדרך כלל היא בין 80 ל-100 מיליגרם לכוס. אני ממליץ לבדוק את המוצר הספציפי שאתה משתמש בו כדי לקבל מידע מדויק יותר. זכור שהצריכה המומלצת של קפאין למבוגרים היא עד 400 מיליגרם ליום. לגבי השפעת הקקאו על השינה, ישנם דיווחים שאבקת קקאו יכולה לעזור לשינה טובה יותר. אך, כמו כל דבר, יתר על המידה יכול להיות מזיק, וצריכת יותר מדי קפאין יכולה לגרום לבעיות שינה. לגבי השאלה השנייה שלך, קלייה של פלפלים יכולה להוריד את תוכן הוויטמין C, אך לא להוריד אותו לחלוטין. ויטמין C מתפרק בחום, אך שיטות קלייה מהירות יכולות להפחית רק באופן קל את תוכן הוויטמין. פלפלים מקולפים שנמכרים בצנצנת או בקופסה מאבדים עד 25% מתוכן הוויטמין C שלהם. אז, אם אתה מכין פלפלים קלויים בבית, יש סיכוי שהם ישמרו על יותר ויטמין C מאשר פלפלים מקולפים מראש.

מנהל פורום תזונה טבעית