פתיתי קוקוס וכולסטרול רע

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/10/2023 | 07:37 | מאת: מיה

האם פתיתי קוקוס מעלים כולסטרול רע? ידוע לי על שמן קוקוס אך לא על פתיתי קוקוס

פתיתי קוקוס הם בעצם קוקוס מרוסק שנמכר בחנויות. הם מכילים את אותם הרכיבים של שמן הקוקוס, כולל השומנים הרוויים. לכן, ניתן להניח שהשפעתם על רמת הכולסטרול בדמים דומה לאותה של שמן הקוקוס. אני מסכים עם האסכולה של ד"ר גיל שחר 1. המחקרים שנעשו על צריכת שמן קוקוס, לא מצאו שצריכתו מעלה סיכון למחלות לב. 2. ראוי לציין שיש גם מחקרים שמצאו שצריכת שמן קוקוס, מורידה רמות כולסטרול רע (LDL). 3. מרבית המחקרים שמצאו ששמן קוקוס מעלה רמות כולסטרול "רע" (LDL), מצאו שהוא גם מעלה רמות כולסטרול טוב (HDL) שמגן מפני מחלות לב! 4. על פי מרבית המחקריים, צריכת שמן קוקוס משפרת את היחס בין הכולסטרול הכללי לבין ה – HDL פרמטר זה הינו מנבא מדוייק יותר לסיכון למחלות לב, מאשר רק רמת ה -LDL עצמו. 5. חלק מהמחקרים על שמן קוקוס נעשו על שמן קוקוס שעבר הידרוגנציה. שמן זה וודאי מסוכן ולא בריא ואי אפשר להסיק ממחקרים אלו על שמן קוקוס שהופק בכבישה קרה.

מנהל פורום תזונה טבעית