קטניות מבושלות ולאחר נאפות - ערכים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/10/2023 | 23:58 | מאת: שרון - טבעונית

האם לקטניות מבושלותזמן רב עד ריכוך ולאחר מועברות לתנור להכנת פשטידה נותר ערך תזונתי? חלבון, סידן, ברזל וכו תודה

כאשר מבשלים קטניות למשך זמן רב, יש יתרון משמעותי בכך שהן הופכות להיות יותר קלות לעיכול, מה שמאפשר לגוף לנצל את החלבונים שבהן באופן יעיל. בנוסף, הבישול משחרר חלבונים, מינרלים וויטמינים מהקטנייה . אבל, במהלך הבישול, חלק מהוויטמינים (בעיקר אלו שהם מסיסי מים , כמו ויטמיני ה-B עשויים ללכת לאיבוד את הוויטמינים האלה אפשר לשמר אם משתמשים בנוזל הבישול (לדוג’, במרק). לאחר שהקטניות מבשלות, העברתן לתנור לא אמורה להשפיע באופן משמעותי על הערך התזונתי שלהן. החמימות בתנור אמנם עשויה להרוס חלק מהוויטמינים, אבל החלבונים, המינרלים (כמו סידן וברזל) וחלק מהוויטמינים אמורים להשאר.

מנהל פורום תזונה טבעית