שינוי בבריאות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/11/2023 | 07:35 | מאת: דביר

זה יכול שהבי 12 שאני לוקח מתחיל להשפיע על התפקוד הקוגנטיבי/שינה למרות שעברו כבר מעל שבועיים מאז הפעם ה 1 ? (אני מרגיש שינוי בגוף)

דביר שלום ויטמין B12 משפיע על שני רכיבים עיקריים הקשורים לשינה: המתווך העצבי סרוטונין והורמון המלטונין שמופק ממנו (המכונה גם הורמון החושך או הורמון השינה). במשך היום, הסרוטונין (בין היתר) מגביר את העירנות ויכולת ההתמקדות בביצוע משימות. ויטמין B12 גם חיוני למערכת העצבים. אם אתה מרגיש שינויים בגוף שלך מאז שהתחלת לקחת ויטמין B12, זה יכול להיות בהחלט אפשרי. עם זאת, זה יכול להשתנות מאדם לאדם ותלוי במגוון גורמים, כולל המנה שאתה לוקח, המצב הבריאותי שלך, ואיך הגוף שלך מגיב לויטמין. אם יש לך שאלות או חששות, אני ממליץ לך לדבר עם נטורופת /רופא שלך. הם יוכלו לתת לך מידע מדויק ומותאם אישית יותר.

מנהל פורום תזונה טבעית