תפוח אדמה בפשטידה בתנור?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/09/2023 | 00:29 | מאת: חיים

ערב ושבוע טוב עשיתי פשטידה וכדי להוסיף נפח בישלתי תפוחי אדמה והוספתי לעיסה האם לאחר בישול תפוח האדמה ההוספה שלו לעיסת הפשטידה לאפיה בתנור האם בתנור הוא יפריש את אותו אקרילימאד שמופרש באפיה בטמפרטורות גבוהות?(אצלי זה 180 מעלות) ?

03/09/2023 | 07:40 | מאת: אביבה די וורולי

לפי הבנתי אקרילאמיד נוצר כאשר המזון "נשרף" , מקבל צבע שחום, (דבר שלא קורה בד"כ בפשטידות), או בתהליכים תעשייתיים. תזונה טבעית ומגוונת לא מביאה לרמות בעיתיות של אקרילאמיד.

03/09/2023 | 07:51 | מאת: חיים

אם אשתמש בקמח תפו"א החומר הזה יצא?

03/09/2023 | 08:17 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה שלא. שוב, בתזונה טובה ולא עשירה במוצרים תעשייתיים נושא האקרילמיד לא אמור להדאיג אותנו.

מנהל פורום תזונה טבעית