תפוח אדמה בפשטידה בתנור?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ערב ושבוע טוב עשיתי פשטידה וכדי להוסיף נפח בישלתי תפוחי אדמה והוספתי לעיסה האם לאחר בישול תפוח האדמה ההוספה שלו לעיסת הפשטידה לאפיה בתנור האם בתנור הוא יפריש את אותו אקרילימאד שמופרש באפיה בטמפרטורות גבוהות?(אצלי זה 180 מעלות) ?
לפי הבנתי אקרילאמיד נוצר כאשר המזון "נשרף" , מקבל צבע שחום, (דבר שלא קורה בד"כ בפשטידות), או בתהליכים תעשייתיים. תזונה טבעית ומגוונת לא מביאה לרמות בעיתיות של אקרילאמיד.
אם אשתמש בקמח תפו"א החומר הזה יצא?
כנראה שלא. שוב, בתזונה טובה ולא עשירה במוצרים תעשייתיים נושא האקרילמיד לא אמור להדאיג אותנו.