אי שליטה בסוגרים אחרי נפילה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/12/2019 | 17:10 | מאת: רן

מדובר בקשיש עם מחלות רקע רבות וחולשה, שנפל על האגן. (בצילום רנטגן לא נצפו שברים) מאותו מועד יש לו אי שליטה בסוגר בפי הטבעת.(מה שקודם לנפילה לא היה) האם זה עלול להיות מהנפילה ולאיזה סוג רופא לפנות,והאם יש אפשרות לטיפול לא פולשני ולא ניתוחי לעזור בעניין. האם זה יכול להסתדר מעצמו. תודה .

שלום רן, נשמע שהרקע הרפואי מורכב. אני מציע לפנות לרופא גסטרואנטרולוג. בהחלט האפשרות המועדפת תהיה לא פולשנית, שמרנית. כגון שינוי תרופות, איזון תרופתי, תרופות עוצרות. לא ברור לחלוטין איך זה קשור לנפילה. צילום רנטגן לבדו אינו מספיק לבירור. אם רוצים לברר לעומק יש צורך בעוד בדיקות מעמיקות מקיםות כגון ct בטן , קולונוסוקפיה. בתור התחלה פנו לרופא גסטרו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה