האם רופא גסטרו מאבחן בקולנוסקופיה גם בעיות פרוקטלוגיות?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/11/2019 | 12:56 | מאת: ישראל

שלום האם בבדיקת קולנוסקופיה מתמקדים גם באזור פי הטבעת לראות אם יש טחורים או בעיות אחרות שעלולות לגרום לגרד? כ"כ לגבי מחלת הסעיפים באם ישנה? והאם רופא הגסטרו שעושה את הבדיקה מתמחה גם באבחון של בעיות בפי הטבעת? תודה

שלום, בקולונוסקופיה לא מתמקדים בפי הטבעת. אפשר לראות טחורים אומנם אבל איזור פי הטבעת נבדק יותר ע״י פרוקטולוג ולא בקולונוסקופיה. רופא הגסטרו אינו מתמחה בפי הטבעת. מחלת סעיפים הינה במעי הגס, יותר רחוק מפי הטבעת ועל כן ניתן לראותה בקולונוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה