שערה הפוכה בישבן כמה שאלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/01/2020 | 13:13 | מאת: יוסי

אהלן, אתמול כירורג מצא לי שערה הפוכה בישבן, נתן לי אוגמנטין לשבוע, ואם זה לא יעזור לעשות ניתוח. שאלה, האם באמת אנטיביוטיקה יכולה לחסל את זה? לא כדאי ישר לעשות ניתוח וזהו? עוד שאלה, האם הניתוח הוא בהכרח בהרדמה מלאה? תודה

אנטיביוטיקה יכולה להרגיע את התהליך הדלקתי שיש כרגע. לא לחסל לחלוטין. בהמשך , בהתאם למצב - סימפטומים, כאבים, הפרשות, צריך להחליט האם מבצעים ניתוח אלקטביי לכריתת השערה ההפוכה. לגבי ניתוח, - אם יש אבצס ואמיתי ואנטיביוטיקה לא עזרה אזי צריך ניתוח לפתוח ולנקז את האבצס. הניתוח יכול להיעשות גם בהרדמה מקומית.

03/01/2020 | 19:37 | מאת: יוסי

היי דר, תודה על המענה. אז לפי מה שאני מבין, ניתוח אצטרך בכל מקרה. אז למה בכלל הכיכורג נתן אנטיביוטיקה? ונניח שזה כן ירגיע את הדלקת, אז לא אצטרך לעשות ניתוח? לגבי סוג ההרדמה, יש אפשרות לבחור? כי הרדמה מלאה מלחיצה אותי מאוד.

לא בהכרח צריך ניתוח. אתה יכול לבחור ההרדמה יחד עם הכירורג שלך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה