פיסורה עם כאבים בעמידה ולפעמים ישיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/01/2020 | 10:10 | מאת: יוגי

שלום דוקטור אני בן 35 סובל מפיסורה כרונית מועמד לניתוח השאלה שלי היא כזו הכאבים ביציאות הם מינימליים לגמרי אני משתמש ברקטוגסיק כמות נכבדת של פעמים ביום כי זה הדבר היחיד שמציל אותי הכאבים הם בדרכ אחרי שהתרופה נספגת והם בעיקר בין עמידה לישיבה כאבים בעיקר לדעתי משריר הסוגר שלוחץ ברמה מטורפת כאילו כואב יותר מהפיסורה עצמה האם הגיוני? האם ניתוח יפתור את בעיה זו והאם תוכל לספר לי על ההתאוששות מהניתוח ומה קורה אחרי יציאה ראשונה מהחתך עצמו ואיך ניתן להרגיע את האזור אחרי ניתוח. מאוד חושש

מה שאתה מתאר לא כ״כ קלאסי לכאבי פיסורה לכן קשה לומר בדיוק מה מקור הכאב והאם ניתוח יפתור הבעיה. לא תמיד פיסורה מתייצגת באופן קלאסי. אחרי הניתוח - הכאב מהחתך קיים אך לא משמעותי כמו הכאב של הפיסורה. הרגעה באמצעות משככי כאבים ריכוך יציאות.

06/01/2020 | 22:49 | מאת: יוגי

הפיסורה היא חד משמעית אחרי הבחנה של 3 פוקטולוגים מומחים הכאב הוא חד משמעי בין עמידה לישיבה רוב הזמן אחרי יציאה עם תחושה חזקה של כיווץ הסוגר הפנימי בצורה חזקה מאוד רק אחרי מריחת רקטוגסיק מרגיש שחרור השריר ורגיעה הפיסורה מורגשת אבל לא כואבת משמעותי ביציאות הכאב מתחיל אחר כך

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה