בעיית טחורים חוזרת...........

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/12/2019 | 08:43 | מאת: ח

שלום, לפני 5 שנים ביצעתי ניתוח להסרת טחורים גדולים מאד, דרגה 4 נדמה לי, הם הגיעו לגודל של ענבים והיו מתפוצצים כל יום. הרופא אמר שהוא הוריד בניתוח את רובם והשאיר מעט טחורים קטנים ושלא יכל להסירם לגמרי מחשש שפי הטבעת יהיה סגור ולא אוכל לעשות את צרכיי. מאז שמרתי על תזונה רכה, הכוללת ירקות ופירות עם הקליפה הרבה מים, אי ישיבה ממושכת בשרותים. אבל היו ימים שבכל זאת לפעמים היציאות היו קשות והרגשתי כשנגעתי ביד שהם נפוחים מעט, התלווה לזה עם השנים מידי פעם דימום מהטחורים, הדימום בא והלך אבל ליווה אותי בשנים האחרונות. מה ניתן לעשות במצב הזה, האם שוב ניתוח להסרת טחורים או אופציה אחרת?

עלייך להיבדק ע״י פרוקטולוג ובהתאם לבדיקה להחליט - ישנם אפשרויות רבות לטיפול - החל מקשירה, הזרקה, צריבה, ולבסוף גם ניתוח כריתה (גם אם עברת בעבר ניתוח). ההחלטה תלויה בגודל הטחורים, מיקומם, הסימפטומים, והחלטת הרופא המטפל יחד איתך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה