מחלות מעיים ופתרון ניתחי לבעייתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/11/2019 | 12:30 | מאת: שרון

שלום אני בת 46 מילדות סובלת מעצירות קשה ,לפני 9 שנים עברתי ניתוח ראשון של בקע והיה סיבוך של המעי הכניסו לניתוח תוך חצי שעה מרגע שישבתי אצל הכירורג ,אחרי הניתוח העצירות החמירה והתחיל תופעות לוואי משונות ,כל שלוק מים ואוכל גורם לגוף שלי להתעוות ולהתנפח מכף רגל עד הפנים ,לאחר בדיקות ובעיקר של החלקיקי מתכת הוחלט לעשות כריתה מלאה של מעי הגס ,לאחר הניתוח באישפוז שאמרו לנסות לאכול ולשתות היה כאבי בטן ובטן נפוחה ,לא היה מעבר צואה וגזים ,שוחררתי הבייתה והכוס מרק ששתיתי גרמה לחסימה חלקית ,מאז חיי לא חיים לוקחת שוב משלשלים ,בכמיות עצומות שהשפיעו ,אך גופי נחלש ונהיה לי מלא בעיות אי ספיקת כליות אנמיה לצקופה ארוכה איבוד אלקטרולטים ,הבעיה שעכשיו המצב החמיר המשלשלים לא עוזרים ורק מורידים לי אשלגן ,ואני עם עיוות ונפיחות בכל הגוף ,לדוגמא שמאשפזים אותי ונותנים לי הרבה אינפוזיות אני מתעוות ומתמלא בצקות ,ובאזור הניתוח של הכריתה יש מין צינור שמתנפח ,עש לציין שהפאוץ שעשו לי נפתח ולא תוקן ,אני הייתי מעומדת לניתוח שיפתרו את הבעיה וזה בוטל ,אני חייבת פיתרון כי חיי בסכנה ואני רוצה לחיות בלי הסבל הזה

שלום שרון, את מתארת מקרה מורכב מאוד ומאוד לא שגרתי. ברור שאת סובלת מאוד, ומדובר במצב רפואי וכירורגי לא פשוט. לאור מורכבות הסיפור לא ניתן לתת מענה כמובן רק על סמך מה שכתבת. זה יהיה לא אחראי. כדי להבין את הרקע, את הבעיה המורכבת, והאם ישנה אפשרות לעזור יש לעבור באופן מסודר על כל ההיסטוריה שלך כולל ההיסטוריה הניתוחית, לבדוק אותך באופן מסודר ולבצע הערכה מוסדרת במרפאה או בבית חולים. אני מעריך שבבית החולים שבו נותחת מכירים אותך הכי טוב ולכן זו צריכה להיות ברירת המחדל לבירור. כמובן שזה בסדר גמור במידה ואת רוצה לפנות לבית חולים אחר להערכה נוספת. רפואה שלמה!

09/11/2019 | 19:08 | מאת: שרון

אשמח להתייעץ איתך ,לצערי בבה"ח המטפל כבר אין מענה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה