דמם בזמן הניגוב צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/12/2019 | 11:53 | מאת: יוסי

שלום ,בן 40 בעקבות תרופה שאני לוקח ( אנאפרניל) שעושה עצירות קשה זה גם אחת התופעות לוואי שלה , מידי פעם אני מתאמץ מאוד בזמן הטלת הצואה , וכתוצאה מכך אני חש כאב בפי הטבעת וטיפת דם מופיעה. לפני חודשיים הייתי אצל כירוג שמצא טחורים פנימים , קיבלתי טיפול הם נעלמו. בששבוע עבר שוב הייתי בסיטואציה דומה של מאמץ ושוב ירד מעט מאוד דם בניגוב. בביקור אצל כירוג בפעם השניה לא נתגלו טחורים. אני ממש בלחץ שזהו סרטן המעי הגס .. חרד מאוד ורואה כל יום שחור בענין האם יתכן שמאמץ גורם לכך... מעבר לכך אני אדם בריא

לא הבנתי את השאלה. מאמץ אינו גורם לסרטן המעי הגס. מאמץ ועצירות כן עלולים לגרום לטחורים ופיסורה. עלייך לטפל בעצירות. המשך מעקב רופא מטפל והכירורג. בעת חשד לגידול במעי הגס יש לבצע קולונסוקופיה.

10/12/2019 | 15:14 | מאת: יוסי

מה ששאלתי האם כתוצאה מהמאמץ יוצא הדם מעט. והאם סרטן המעי הוא אפשרות סבירה בגילי

אכן ייתכן דמם מהמאמץ. סרטן מעי הגס אינו שכיח בגיל 40, אבל קיים, לכן הרופא שלך צריך להעריך את הסבירות בהתאם לתלונות ולממצאים בבדיקה וכיוצא בכך את הצורך בקולונסוקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה