טחורים חיצוניים כואבים וטורדניים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/12/2019 | 14:42 | מאת: דומיניק

אני בת 52, סובלת מטחורים שנים רבות ואף עברתי קשירות מרובות. לפני כשבועיים היה לי וירוס בטן עם שילשולים ויצא לי טחור חיצוני שמאוד כואב, באופן יוצא דופן. הרופאה נתנה לי פרוקטו גליבנול שלא עזר, המליצה על קרח שהיה מאוד לא נעים. ניסיתי משחות טבעיות עם הקלה קלה אך עדיין קיים כאב טורדני. האם סביר שאחרי כמעט שבועיים עדיין ישנם כאבים? האם יש דרכים נוספות להקל על הכאב? הדבר היחיד שמסייע זה מקלחות חמות..

טחור חיצוני אמור לעבור אחרי כשבוע בערך עם טיפול נכון. מרכיבי טיפול נכון - ריכוך יציאות, שתיית נוזלים רבים, ואוכל עשיר בסיבים, ירקות ופירות. שטיפות מרובות במקלחת או אמבטיות ישיבה עם מים חמימים וסבון, ומשחות להקלה מקומית. אם אחרי שבועיים דברים לא הסתדרו אזי יש לפנות לבדיקת פרוקטולוג להערכה לראות שאכן מדובר בטחור ולא במשהו אחר, ואם אכן זה טחור האם ניתן לטפל בו - לעיתים ניתן לפתוח את הטחור במידה ויש בו קריש דם.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה