MRI פענוח לאחר פיסטולות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/11/2019 | 11:39 | מאת: אגח

שד לפיסטולה פרי-אנאלית. ממצאים: מודגמת פיסטולה פרי-אנאלית אינטר-ספינקטרית, המתמשכת מאזור השעה 6 ואחורנית לאורך של כ-5 ס"מ. אין עדות למורסות. הדגמה חלקית של איברי האגן עם שחלה שמאלית בקוטר 5.3 ס"מ, עם ציסטות מרובות. השחלה מימין באורך של כ-3 ס"מ, גם כן עם ציסטות. שאר איברי האגן שמורים. סיכום: פיסטולה פרי-אנאלית אינטר-ספינקטרית כמתואר. ממצאים כמתואר בשחלות, לקורלציה עם בדיקה גניקולוגית. בברכה, פרופ' סוסנה יעקב מומחה לרדיולוגיה אבחנתית מ ר 21326 מ ר מ 19400 הוקלד על מה זה אומר בבקשה מה פירוש התוצאות בבקשה?

זה אומר שיש לך פיסטולה סביב פי הטבעת. כלומר, תעלה המקשרת בין תוך הרקטום אל פתח חיצוני בעור. זה בד״כ מצריך טיפול כירורגי. אבל לפני כן עלייך לפנות לבדיקת כירורג פרוקטולוג להערכה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה