ניתוח שני לפיסורה מה הפרוצדורה ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/12/2019 | 20:16 | מאת: מירב

עוד יומיים ניכנסת לניתוח שני לפיסורה. האם ניתוח שני הוא פרוצדורה אחרת מחיתוך בשל הסיכונים. ואיזו פרוצדורה ניתן לעדות כדי להפחית את הסיכון בחיתוך נוסף

זה תלוי בשיקול ובהחלטה של המנתח שלך. אתם צריכים לדבר על זה לפני הניתוח. אפשר גם לעשות חיתוך נוסף.

20/12/2019 | 20:37 | מאת: מירב

תודה רבה על תשובתך. האם חיתוך נוסף לא מסוכן מידי?

המנתח צריך להעריך בבדיקה, או בעזרת סונר או עפי דוח ניתוח קודם כמה מהשריר נחתך בעבר או קיים עכשיו, ולהעריך את חוזק תפקוד הסוגרים עכשיו ולהחליט אם ניתן לבצע חיתוך נוסף. אופציות אחרות הן הזרקת בוטוקס או כריתת הפיסורה עצמה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה