ניתוח פרולפס ועצירות אחרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/12/2019 | 05:01 | מאת: פרולפס

שלום אני הת 37 לפני כ3 שנים עברתי ניתוח לפרולפס רקטאלי , עם הסרת מעי סיגמואיד. מאז הניתוח אני סובלת מעצירות, כשיש לי פעילות מעיים זה עובר עד לאזור הרקטום למעלה אבל אין לי שום יכולת לדחוף את זה החוצה וזה די נשאר בפי הטבעת גם עם זה לא צואה קשה. לאחר הניתוח היו לי יציאות בלתי נגמרות שלא הצלחתי להשלים אף אחת מהם זה פשוט היה יוצא קצת ואת השאר הייתי פשוט מרגישה בפני ממש בפי הטבעת , בליל ברירה מאז אני משתמשת בחוקן פליט שזה בעצם עוזר לי להתרוקן לגמרי ואז אין לי צורך ללכת 2-3 ימים ככה במשך 3 שנים. ביופידבק לא עזר כלל, בבדיקות יצא שיש פעילות נמוכה בלחץ של הרקטום לדחוף את הצואה החוצה. יש איזשהו ניתוח/ תרופה שאולי ימאו לאחרונה שאפשר לעשות . ושאלה נוספת האם רקטום גם בדרך כלל נחתך חלקית בניתוח rectopexy . תודה.

בהנחה שאיו בעיה מכנית אלא רק בעיה תפקודית כמו שאת מתארת אזי אין ממש ניתוח שיכול לעזור אלא רק פזיוטרפיה וביופידבק. ברקטופקסי אין חיתוך של הרקטום.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה