הפרשות מה פיסטולה אחרי מקלחת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/02/2020 | 12:41 | מאת: דניאלה

שלום, חולת קרוהן. עברתי ניתוח לאבצס פריאנאלי עם פיסטולה. הושאר חוט סיטון מזה 3 חודשים כעת עדין יש הפרשות מאזור הסיטון שעובר דרך הניתוחי. לאחר הליכה לשירותים מופיעים לי כאבים ברמה גבוהה ויצור מוגלה מוגבר מאזור הסיטון. אשמח לדעת מדוע זה קורה? האם זה קשור לצואה שנכנסת לפיסטולה ומזהמת את האזור? האם יש דרך למנוע את המצב? (אני ישר נשטפת אחרי כל פעם בשירותים עם מים וסבון) תודה

זה מחשיד שהסיטון לא מנקז את הפיסטולה באופן מיטבי. פני לבדיקה אצל הרופא המנתח.

15/02/2020 | 09:33 | מאת: דניאלה

פנית, הרופא המטפל אומר שיש ניקוז תקין מהסיטון. השאלה היא מדוע ללא יציאה אין כמעט כאבים והפרשה מועטה ורק לאחר יציאה יש התגברות של ההפרשות וכאבים למספר שעות עד שנרגע?

כיוון שהיציאה כשלעצמה יחד עם הריר המופרש מהרקטום גורמים לפיסטולה להיות פעילה יותר ולכן מפרישה וכואבת יותר. מן הסתם אם לא היו יציאות כלל (כמו במצב של סטומה) אזי הפיסטולה הייתה ״שקטה״ יותר וללא כאבים או הפרשות.

15/02/2020 | 14:36 | מאת: דניאלה

תודה. תיתכן השתפרות במצב לבד עם הזמן או שזה מצב נתון? נטילת אנטיביוטיקה יכולה לעזור לנושא? שטיפה במי חמצן באזור הניקוז יכול לעזור?

בהחלט ייתכן שיפור עם הזמן. זה גם תלוי במצב הכללי של הקרון שלך. בתרופות שאת נוטלת לקרון, ברמות התרופות. קורס אנטיביוטי בהחלט יכול לעזור.  לגבי מי חמצן - לא בטוח שיכול לעזור. אבל לא נראה לי שיזיק.

15/02/2020 | 17:04 | מאת: דניאלה

המון תודה לך על המענה המהיר והענייני, אני מאוד מעריכה במיוחד בתקופה קשה זו! תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה