שבוע הבא תור לניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/01/2020 | 10:43 | מאת: יובל

שלום דר שבוע הבא אני עובר ניתוח פיסולה עם pile רציתי לדעת בגלל שאני קורא כאן הרבה תגובות בפורום עד כמה שכיח שתיווצר אבצס ולאחריה פיסטולה כתוצאה מהניתוח אני יודע שזו תופעה שיכולה להגיע אך רציתי לדעת עד כמה זה שכיח. והשאלה השניה היא האם אחרי הניתוח מוזרק חומר הרדמה למקום ואיך צריך להתנהג עם פצע הניתוח לאחר הניתוח תודה

זיהום באיזור הניתוח אינו מאוד שכיח אך עלול לקרות וזה אחד הסיבוכים המתוארים. הזרקת חומר הרדמה מקומית תלויה בהחלטת המנתח תו"כ כדי המנתח. לא תמיד מבוצע. אחרי הניתוח - שטיפות מקומיות, משככי כאבים בכדורים, ריכוך יציאות וכלכלה עשירת סיבים.

23/01/2020 | 21:09 | מאת: יובל

ויש זמן סביר שבמידה ומתפתח זיהום כלשהו זה אמור להופיע? זה הדבר כמעט היחיד שמטריד אותי בצורה חריגה היווצרות של פיסטולה אחרי כמה זמן מהניתוח אפשר לדעת שהכל עבר בשלום והאם להיווצרות תופעות כאלה יש השפעה מהניסיון של המנתח או שזה אינדיבידואלי לחלוטין.?

אם קורה, אזי בד״כ בשבועיים הראשונים אחרי הניתוח. כמו בכל ניתוח, לנסיון המנתח יש חשיבות כמובן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה