שאלת מלווה לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/02/2020 | 02:56 | מאת: דני

שלום רב ד'ר אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה, מחייבים לבוא עם מלווה, האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת? הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה? לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה, מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

אין סיבה נוספת. אתה תתלבש כשתתעורר ותהיה עירני מספיק כדי להתלבש. אף אחד לא ילביש אותך. אתה צריך לשאול את המקום בו הבדיקה נעשית מה קורה בהיעדר מלווה. יש מקומות שישאירו לאשפוז או השגחה ממושכת יותר. ויש כאלה שאולי לא יבצעו הבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה