פילונידל סינוס - לפני נסיעה לחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/01/2020 | 16:30 | מאת: רונן שגב

שלום אני אמור לעבור את הניתוח הנ''ל בעוד מס' שבועות , אני נוסע לחול למשך שבוע ויש לי כאבים במקום ונפיחות קלה . אם איזה חומר מומלץ לנקות את המקום ולשטוף אותו , האם מריחת פולידין זה בסדר או צריך חומר אחר במרשם / ללא מרשם ? תודה

אין חומר מיוחד חוץ מלשמור המקום נקי. אם יש אבצס צריך לפתוח ולנקז. אם זה שלב לפני אבצס לפעמים מספיקה אנטיביוטיקה. אם יש חשד לבעיה פנה לבדיקת כירורג.

15/02/2020 | 19:26 | מאת: רוני

מה הכוונה שלב לפני אבצס? ולמה בשלב שקיים אבצס אנטיביוטיקה כבר לא תעזור/פחות תעזור?

שלב לפני אבצס הכוונה לדלקת בלבד. אבצס= הצטברות כיס מוגלה. יש צורך בניקוז.

17/02/2020 | 00:01 | מאת: רוני

אחרי שנוצר כיס מוגלה טיפול אנטיביוטי לא מועיל?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה