פצע בבטן וערב מסביב לטבור.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/02/2020 | 17:16 | מאת: נ.מ

שלום לך, אני בת 42, בעברי ניתוח בקע כלוא ליד הטבור, לפני כ 15 שנה. לפני כ - 8 שנים ניתוח פיסורה בעקבות פצע בטבור. כחודשיים שוב פצע מתחת לטבור של כסנטימטר וחצי, וכאבים מטרידים מאוד מעל לטבור.באולטראסאונד אין ממצא חריג. הרופא אמר לי שעלי לחכות שמצב הפצע יהיה גרוע יותר, כדי שניתן יהיה למצוא את התפר המכאיב, או לחכות שתיווצר תעלה. שום דבר לא משתנה כבר חודשיים ומצד שני לא משתפר. קשה לי מאוד עם הנראות של הפצע, והכאבים מציקים. האם באמת אין שום דבר שאפשר לעשות או שכדאי לי לבדוק חוות דעת נוספת? יש לציין שהפצע פתוח ומפריש מוגלה, אולם ללא כל סימן של תעלה מבפנים...

אני חושב שכדאי לבצע ct להעריך טוב יותר מה קורה סביב הטבור ובהתאם לפנות לבדיקת כירורג חוזרת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה