כאבים לאחר ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/01/2020 | 04:54 | מאת: שגב ירון

שלום, לפני כיומיים ביצעתי ניתוח לתיקון פיסורה והסרה של טחורים פנימיים. חוץ מהכאב היומיומי איני מצליח להתפנות מאז הניתוח אך מרגיש צורך בכך ללא קשר גם לכאבים. האם זה טבעי שאני לא מצליח להתפנות כבר יומיים וחצי? שאלה נוספת, בניתוח כזה מתבצע תפרים ? תודה

כן זה טבעי. זו תגובה צפויה של האיזור לניתוח ולכאב מהניתוח. חשוב אבל לעזור ליציאות - כלומר לשתות הרבה נוזלים, לאכול מזון עשיר סיבים כגון ירקות, וגם לקחת מרככי יציאות כגון שמן פאראפין ואבילק בהתאם להנחיות המנתח. התפרים תלויים במנתח - יש מנתחים שתופרים וישנם כאלה שלא תופרים.

29/01/2020 | 13:37 | מאת: שגב ירון

שאלה נוספת, מה המשכך כאבים המומלץ ביותר ? אחרי הניתוח אמרו לי להשתמש באופטלגין ואקמול. האם בעוד יומיים שלושה אין יציאה להשתמש בכדור משלשל?

אין משכך מומלץ במיוחד. עדיף להימנע ממשככים שמחמירים עצירות -כגון אופיאטים למיניהם - כגון טרמדקס. כן להיעזר במשלשלים וכן להיעזר בהנחיות הרופא המנתח שלך. רפואה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה