פצע קטן בטבור, וכאבים מסביבו.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/01/2020 | 00:07 | מאת: ר.ל.

שלום, אני כיום בת 42. בגיל 24 עברתי ניתוח בקע כלוא באיזור הטבור. כחצי שנה סובלת מכאב שלפעמים חד ולפעמים עמום בנקודה מסויימת מסביב לטבור, בחלק העליון. הלכתי לפני מספר חודשים לכירורג שלא מצא בקע חדש או ממצא אחר. לפני שלושה שבועות שמתי לב שמתחת לטבור הצלקת אדומה ונוצר פצע קטן. הפצע לא עובר ואפילו מתרחב. הוא לא כואב ולא מפריש, אבל מאוד לא אסתטי (רואים ממש את הבשר) והצלקת מסביבו אדומה וכאילו התרחבה. הנקודה הכואבת מסביב לטבור למעלה ממשיכה להציק. האם יש קשר בין הניתוח שעברתי לבין הכאב? האם צלקת ניתוחית יכולה להיפתח ולהשתנות ככה אחרי כל כך הרבה שנים? והכי חשוב - האם יש משהו שניתן לעשות כדי שנפצע יסגרו והאיזור יפסיק להציק? המון תודה...

שלום, יכול להיות קשר. יכול להיות דלקת באיזור הטבור , לעיתים ע״ר הניתוח שעברת ולפעמים זה קורה גם ללא ניתוח באיזור. את צריכה לשוב לבדיקת כירורג להערכה, הייתי גם ממליץ על ביצוע אולטראסאונד של האיזור בתור התחלה להערכה. צריך להתסכל ולראות מה ניתן לעשות בהתאם לממצאים. לפעמים ניתן לטפל מקומית - כלומר בניקוי, וחבישות מקומיות, ואם לא עוזר אז לעתים צריך ניתוח קטן. אבל קודם כל פני לבדיקת כירורג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה