פיסטולה מערבת סוגרים גבוה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/02/2020 | 18:21 | מאת: משה

שלום רב לאחר ניקוז אבסס. אחרי חצי שנה נוצר פיסטולה מורכבת כרגע אם סיטון שני אחרי שהראשון נפל אחרי שנה אבל באיזור היה מוזהם והוחלט לשים שוב סיטון לכמה חודשים. מתוכנן שאם הכול בסדר לסגור לתפור את הפתח הפנימי... האם זאת שיטה וכמה אחוזי הצלחה יש לה?? כמו כן מניסיונך איזה ניתוח הכי מומלץ למקרה כזה??

שלום , אם כוונתך למתלה פנימי אשר סוגר את הפתח הפנימי אזי זו אכן שיטה מקובלת. לא ניתן לומר איזה ניתוח הכי מומלץ ככה סתם. זה תלוי במקרה הספיצפי, בניתוחים הקודמים שעברת , בממצאים בבדיקה ובנסיונו האישי של הרופא המנתח. גם שיעור הצלחה של כל ניתוח משתנים כתלות במקרה הספיציפי. אין 100% הצלחה לאף שיטה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה