גושים בשד לבת 18

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/02/2019 | 22:22 | מאת: מירב

שלום, ביתי הרגישה גוש בשד, אלה הממצאים של בדיקת האולרסאונד שבה נראו 3 גושים. המלצת הרופא- מעקב בעוד חצי שנה. האם לגשת לחוו"ד נוספת? סיבת הבדיקה: גוש נמוש בשד שמאל. שד ימין - בית שחי ללא בלוטות לימפה פתולוגיות. בשעה 06:00 כ-3 ס"מ מהפיטמה בעומק השד גוש סולידי סדיר מימידו 5.0*3.1*2.1 ס"מ. יכול להתאים ל FA. BIRADS 3 שד שמאל - בית שחי ללא בלוטות לימפה פתולוגיות. בשעה 00:04 כ-5 ס"מ מהפיטמה במקום הנמוש גוש סולידי סדיר מימדיו 3.2*1*8.2 ס"מ. יכול להתאיםל FA. צמוד אליו מבנה אקוגני נוסף סדיר בקוטר כ- 1.1 ס"מ - FA ?ליפומה? בשעה 00:12 צמוד לפיטמה גוש נוסף סדיר מימדיו 8.0*4.0 ס"מ, יכול להתאים לFA. BIRADS 3

הי מירב, נראה לי שאולי המספרים "התהפכו" בכתיבתך את השאלה. 8.2 במקום 2.8ס"מ. בעיקרון איני רוצה להטיל דופי בקולגה שלי, יכול להיות שכדאי עם גילוי גוש או מספר גושים בשד לעקוב פעם ראשונה לאחר 3-4 חדשים. עוד עיקרון הוא שגוש - גם אם שפיר - מומלץ להוציא אם מתקרב או עובר גודל של 3 ס"מ. כמו כן הייתי שוקלת לבצע ביופסיה מאחד הגושים. בריאות שלמה!

12/02/2019 | 22:13 | מאת: מירב

תודה רבה

מנהל פורום סרטן השד