אולי בעקבות הקרנות עשר שנים לפניכן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/01/2019 | 23:27 | מאת: שואלת

לאחר גילוי סרטן שד והסרת הגוש וטיפול בהקרנות ב2003, עם טמוקסיפן לחמש שנים, התגלו שני גידולים נוספים בשתי השדיים ב2013. מסקרן אותי לדעת על עוד מקרים דומים כי יתכן והגידולים הופיעו בעקבות ההקרנות ושווה לשקול מחדש את תועלת ההקרנות לטווח הארוך. מה דעתך בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשואלת. ידוע שיכולים להיות נזקי קרינה, ועדיין נדיר לשמוע על חזרה של סרטן שד לאחר הקרנות. (יש הרבה נשים שקיבלו קרינה ומעט מאד עם חזרה). הקרינה מורידה את הישנות המחלה בטווח הארוך - אחרת היו יותר נשים עם חזרת מחלה, בזמן קצר יותר. מאחלת לך בריאות שלמה

27/01/2019 | 20:17 | מאת: בעקבות השאלה על תועלת הקרנות

תודה רבה על תגובתך. אמרו לי שלגידולים החדשים שהתגלו אצלי, יש להניח שלפי גודלם, לקח 10 שנים להתפתח. שזה מתאים בדיוק לשנים מאז שקיבלתי הקרנות. הרי, כל שנה מאז הסרת הגידול הראשון עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד וטענו שהכל נקי. ופתאום הופיע גידול חדש אחד בכל שד. זה לא היה הישנות, אלא גידולים חדשים מסוג אחר. הסקרנות שלי התעוררה מאז ששמעתי על ביצוע מחקר קליני באנגליה לגבי הסוגיה.שווה לעקוב אחרי מסקנות המחקר. הלוואי שהיו מבצעים את אותו המחקר בארץ. בברכה

מנהלי פורום סרטן השד