ממוגרפיה עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/12/2018 | 14:50 | מאת: לי

שלום רב, לאימי איבחנו לפני מספר ימים סרטן שד חודרני בביופסיה, כאשר הגוש הינו בגודל של 2 ס"מ בממוגרפיה ובגודל של 1.6 בבדיקת US. בנסיבות אלה הומלץ על ניתוח לצורך הסרת הגידול. כירורג שד אחד המליץ לבצע את הניתוח ללא ביצוע בדיקת ממוגרפיה עם חומר ניגוד והשני המליץ לבצע בדיקה זו טרם הניתוח, שכן לטענתו מרקם השד צפוף. להבנתי בדיקת ממוגרפיה עם חומר ניגוד הינה "ברזולוציה" גבוהה יותר אז מדוע בעצם לא לבצעה, למען הזהירות, לפני הניתוח?

שלום לי, אני מצטערת לשמוע שאמך חלתה בסרטן שד. באופן עקרוני הדבר נתון לשיקול דעת של הרופא (הכירורג) המטפל ובמידת הצורך בהתייעצותו עם רדיולוג המומחה בשד. אם יש ספק לגבי נרחבות הגידול (גודלו המדויק) או קיום ממצאים נוספים - לפעמים מקובל לבצע גם MRI לפני הניתוח בייחוד אם מדובר במבנה שד צפוף לפי הממוגרפיה. בכל מקרה הדבר הכי חשוב בעיני בטיפול רפואי הוא אמון ברופא המטפל. בהצלחה ובריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד