ציסטה בשחלה CA-125..........................

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/02/2019 | 16:18 | מאת: אדוה

היי אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון מזה חצי שנה, אני עצמי חולת קרוהן מטופלת ברמייקיד. אני בנוסף לזה סובלת כרונית מציסטות מקטנות וכרגע גם, הרופאת נשים שלי שלחה אותי לב.דם ובניהן CA-125 שיצא לי 10.50. בנוסף אני מחכה לאולטסאונד.. אפשר לדעת מה הבדיקה הנ"ל CA-125 מבשרת בעצם? תודה מראש......

הי אדוה. בדיקת הCA 125 היא בדיקה שנקראת "סמן גידולי" או "סמן סרטני" בהתייחס לדוגמה לסרטן שחלות או גידולים אחרים ממקור גניקולוגי. למעשה זו בדיקה של רמת חלבון שנמצא גם במצב נורמלי בדם , והוא אינו ספציפי ב100% למה שתיארתי למעלה. רמה תקינה היא עד 30-35 כך שהתוצאה שלך תקינה לגמרי, ואני לא מבינה מדוע שלחו אותך לבצע בדיקה זאת בין שאר הבדיקות. בהצלחה עם הנסיונות להרות בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד