המלצה על טיפול TC כפול 4 פעמים בסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/02/2019 | 09:50 | מאת: מירב

לאימי גילו גוש סרטני בשד ולאחר הסרתו בניתוח המליצו לה לעבור טיפול כימותרפי TC כפול 4 פעמים. שאלתי- האם נכון היה להמליץ על טיפול כזה קשה וחזק רק ל-4 פעמים לעומת טיפול חלש יותר עם יותר פעמים בהתחשב בגיל אימי וביכולת שלה לשאת את הנזק?(אימי בת 68 ) בנוסף, קראתי על מטופלים שעברו את סוג הטיפול הזה והשיער לא שב לצמוח להם. ויש אף תביעות מטופלים כאלו בארה"ב. האם תופעה זו היא נדירה והאם היו מקרים כאלו בישראל ? האם יש עוד תופעות נשירות שעלינו לקחת בחשבון ? בנוסף היא עשתה רק טיפול אחד האם ניתן להפסיק באמצע ולהחליף פרוטוקול טיפול אחר ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי מירב, אני רוצה לציין שאני רופאה כירורגית ולא אונקולוגית. אמגם בטיפול בסרטן שד הצוותים לרוב מדיינים טיפול יחד אבל מי שאחראי על הטיפול הכמותרפי הוא האונקולוג, אליו השאלות לגבי תופעות לואי וסיכונים אפשריים. ישירות לשאלתך יכולה לומר שאני אישית לא שמעתי על מקרים לאחריהם השיער לא שב לצמוח אז כנראה זו באמת תופעה נדירה. השאלה לגבי "אגרסיביות" הטיפול לעומת המשך שלו שוב צריכה להיות מופנית לאונקולוג המטפל, וכן, בהחלט ניתן וקורה שמחליפים פרוטוקול משך הטיפול לפי התגובה (הטובה וגם אם יש שלילית). אמך בת ה68 נחשבת צעירה כיום. לא צריך לוותר על טיפול עבורה מפאת גיל... מקווה שעזרתי. בריאות שלמה!

מנהלי פורום סרטן השד