נגישות
נגישות

טיפול הורמונאלי בסרטן שד חוזר.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/02/2019 | 18:23 | מאת: אייל

שלום רב, אימי בת 75 , ללא מחלות רקע כרוניות: לפני 20 שנים: סרטן בשד שמאל ללא גרורות: בוצע ניתוח הסרה + הקרנות + טיפול הורמונאלי 5 שנים.- -לפני 8 חודשים: סרטן חזר באותו צד אך במקום אחר, ללא גרורות , הוחלט לא לבצע כריתה, בוצע ניתוח הסרה + הקרנה תוך ניתוחית IOR.(תוצאות למטה). מכיוון שהגידול נמצא מגיב לטיפול הורמונאלי, הוחלט לתת טיפול הורמונאלי, אימי הגיבה לא טוב הפעם – תופעות לוואי של גרד בגוף , הוחלפו מספר כדורים ללא הועיל: ANASTROZOLE, Tamoxifen , Letrozole כרגע אימי ללא טיפול הורמונאלי ואנו מודאגים. שאלותיי: 1. מבחינת הפרוטוקולים וסטטיסטית, עד כמה נחוץ הטיפול ההורמונאלי בהינתן גילה והמקרה שלה ? 2. מכיוון שזה סרטן חוזר: האם יש תרופות בסל התרופות החדש של 2019 שאימי זכאית ואולי יתנו את הטיפול הרצוי בפחות תותעות לוואי ? 3. המלצות אחרות שכדי לנו לדעת ? תודה. תוצאות ביאופציה של הגידול: Breast, Left Invasive Ductal Carcinoma , Grade 2 Ki-67 – About 15-20% positive tumor cells ER: About 90% strongly positive tumor cells PR: about 50% , moderately to strongly , 15-20% weakly positive tumor cells Her-2Neu: Negative (0+1)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אייל, אני מאד מבינה ללבכם אבל אין באפשרותי לתת יעוץ או אבחנה או טיפול מדויק גם במקרה שפירטת מאד - ללא בדיקה של החולה. אני יכולה לנסות להסביר ולתת תשובות לכמה מהשאלות. א. מהנתונים שצרפת נראה כי הגידול הוא הורמונלי וככל הנראה היה טוב אם אמך יכלה ליטול טיפול הורמונלי. אולם (!) אם זה גורם תופעות לואי קשות - זה השלב בו מחליטים שעדיף לשמור על איכות חיים (עכשווית) מאשר על "מה יקרה אם" והסיכוי שהמחלה תחזור בשלישית. לגבי טיפולים אחרים - ממליצה לברר בבתי חולים לגבי ניסויים ומחקרים אולי יש משהו, לי לא ידוע על תחליף שלא ציינת. בריאות שלמה!

מנהלי פורום סרטן השד