mri שד לא בזמן הנכון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/01/2019 | 07:04 | מאת: גילה

בת 40 .ביצעתי mri שד תוך הקפדה על זמן לפי המחשב של הזמנים המתאימים. קיבלתי וסת ב 11/1 ואת ה mri ביצעתי ב 21/1. קיבלתי תשובה תקינה B2 עם גושים שפירים בשני השדיים. כשבוע אחרי הבדיקה הקדימה לי הוסת והופיעה כמעט שבוע וחצי לפני הזמן!! האם התוצאות אמינות? או שבגלל שהייתי אחרי ביוץ אז בעצם התשובה התקינה אינה אמינה? או שאם עושים לא בזמן אז בעצם יש "סכנה" שזה יראה כאילו יש גוש חשוד למרות שהוא בעצם תקין? מה החשש בעצם אם עושים mri לא בזמן? זה יראה גושים שפירים למרות שהם לא או ההיפך? יראה גושים מסוכנים כשהם בעצם שפירים? האם עליי לחזור על הבדיקהד?

שלום גילה יקרה, ביצוע MRI בזמן ה"נכון" לאחר הוסת מוריד מ"צביעת רקע" בולטת שיכולה להסתיר ממצאים בשד. כלומר הסכנה היא לפספס ממצאים, (שלא יהיו בולטים מספיק על רקע האדרת רקע חזקה) או "למצוא" ממצאים שהם בעצם רקמת שד תקינה. בקיצור נשמע לי שהלכת "לחומרה" ובכל מקרה את יכולה להיות רגועה. הייתי ממליצה להמשיך במעקב כמתוכנן (כרגיל)

מנהל פורום סרטן השד