הסתיידויות בשד, האם להתעקש על ביופסיה?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/02/2019 | 15:27 | מאת: ע

שלום רב, בת 41, לסבתא מצד אבא היה סרטן השד. אולטרה סאונד מלפני 8 חודשים תקין, הודגמה ציסטה. בממוגרפיה עדכנית נכתב שיש הסתיידויות גסות ועדינות מרוכז סביב הפיטמה. Birads 3. הופניתי לאולטרה סאונד. האם עלי להתעקש על ביופסיה בכל מקרה, לא משנה מה יראו בסונר? האם הסתיידויות זה ממצא שיכול להעלם? האם היותן מרוכזות סביב הפיטמה מעלה חשד לממאירות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ע, BIRADS הוא דירוג של צילום רנטגן לרמת חשד לגידול. דרגה 3- לא חשוד. (סיכוי לממצא ממאיר נמוך, למעשה עד2%). לא חושבת שעליך להתעקש על ביופסיה, חכי וראי מה יהיו הממצאים בסונר. למעשה ניתן ללכת לייעוץ נוסף עם הצילומים אם את מרגישה לא בטוחה. לגבי הסתיידויות - בדכ לא נעלמות, והיותן מרוכזות סביב הפטמה לא מעלה חשד לממאירות.

מנהלי פורום סרטן השד