ביופסיה חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/01/2019 | 23:14 | מאת: לי

שלום רב, לאימי אבחנו סרטן השד והיא עברה ניתוח להוצאת הגידול במהלכו בוצעה ביופסיה. לאחר קבלת תוצאות הביופסיה, הוחלט לשלוח גם לבדיקת אונקוטייפ. אני יודעת שבדרכ מומלץ לשלוח לביופסיה נוספת לצורך קבלת חווד שניה, אולם האם במקרה זה בו נשלחה גם בדיקה לאונקוטייפ יש טעם לעשות זאת?

הי לי. לא תמיד מקובל לשלוח פתולוגיה לחוות דעת נוספת, אבל אפשר לעשות כך כשיש חשש או עולה סיבה אחרת. בדיקת אונקוטייפ אינה קשורה לחווד שניה - שהיא הסתכלות נוספת על תאי הגידול. בריאות שלמה!

24/01/2019 | 00:58 | מאת: לי

תודה רבה על תשובתך. בינתיים התקבלה תשובת האונקוטייפ והתוצאה שלה היא 29. האם במקרה כזה ההמלצה היא לבצע גם כימותרפיה?

מנהל פורום סרטן השד