סרטן שד שחזר אחרי 9 שנים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/01/2019 | 20:26 | מאת: מאיה

שלום בת 38, חליתי בסרטן שד בפעם הראשונה לפני 10 שנים ומאז אני במעקבים. בשנים האחרונות אני עושה mri כל שנה וחצי בערך. באחת מבדיקות המעקב, ה mri יצא תקין ולאחר שנה ו 8 עשיתי שוב mri ושם התגלה גוש בגודל 0.5 וגידולים נוספים בפיזור ברוחב 3.5 סמ בשד וחדירה לעור ולפטמה. האם ייתכן שלא היו סימנים מוקדמים לכך שהיו רואים בmri הקודם? הגיוני שכל הגידולים צמחו בתקופה שבין mri אחד לשני ?

הי מאיה, אני מצטערת לשמוע מה שתיארת. אני מבינה את השאלה שלך ולצערי איני יכולה להשיב עליה, אני בספק אם מישהו יכול להשיב על השאלה, מכיון שבעולם המחקר הרפואי יש השערות לגבי קצב התפתחות של גידולים סרטניים אבל לא תמיד זה תואם את המציאות. מאחלת לך החלמה מהירה, טיפול קל ובריאות שלמה.

מנהל פורום סרטן השד