תוצאות ביופסיה שד וטיפול בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/12/2018 | 18:52 | מאת: מרים

לאמי בת 87 גילו סרטן שד ימין. מה אומרות התוצאות ביופסיה: בבדיקת ER נמצאה צביעה חיובית של 3+ ב-100% מגרעני גידול. Staining intensity index הוא לפיכך 3 מתוך3. בדיקת PR נמצאה צביעה חיובית בתאים בודדים, רוב התאים נצבעו בצורה ציטופלזמטית, צביעה פרהנוקליארית. בצביעה לp-53 נמצאה צביעה חיובית של 2-3% מגרעיני גידול. בצביעה Ki67 נמצאה צביעה חיובית ב5-8% מגרעיני גידול. ביטוי היתר של חלבון Her2/Neu בגידול הוא שלילי. ושאלה נוספת - האם יש משהו מיוחד בטיפול הסרטן בגיל כזה?

הי רים, מתנצלת על האיחור בתשובה ומתארת לעצמי שכבר קיבלת מענה על השאלות או לפחות חלקי. הסבר על תוצאות ביופסיה ותכנית טיפול יש לסכם עם הרופא המטפל. בהצלחה ובריאות שלמה!

מנהל פורום סרטן השד