תזונה לחולת אלצהיימר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/04/2015 | 22:39 | מאת: הדרה

שלום, אימי בת 87 חולת אלצהיימר כ 5 שנים. ברקע מחלות נוספות. תזונתה מבוססת על אנשור בוקר וערב, מחית של ירקות ועוף וכוס מרק בצהריים, מחית אורגנית של פירות אחה"צ, אנחנו מוסיפים את הפרוג'ים לאנשור. משקלה הוא כ50 ק"ג לערך. 1. מהי כמות הפרוג'ים המומלצת והנכונה ליום. 2.האם פרוג'ים עלול להזיק אם התגלה אצלה לאחרונה סרטן עור אלים בזרוע ? 3. האם לתוספת כזו של חלבון יש השפעות שליליות? תודה!

29/04/2015 | 15:00 | מאת:

הדרה שלום, אינני יודעת מה כמות החלבון בתכשיר שאתם מוסיפים. באנשור רגיל יש 9 גרם חלבון לפחית, ובאנשור פלוס 13 גרם. בנוסף היא אוכלת מנת בשר ליום - שזה כ-20 גרם חלבון. כלומר יש לה (בלי לחשב מזונות אחרים פחות עשירים בחלבון שתורמים גם איזו כמות) כרגע בערך גרם חלבון / ק"ג כיום למניעת איבוד מסת שריר ממליצים על מעט יותר, אז אם אתם מאוד רוצים אפשר להוסיף העשרה. אבל! שאלת אם זה יכול להזיק. אין לי מושג אלו מחלות נוספות ברקע יש, כפי שאת מציינת (אבל לא מפרטת מלבד סרטן העור) וזה לא נכון לתת כך המלצה. אם למשל מצב תפקוד הכליה לא אופטימאלי הרי שתוספת חלבון לא בהכרח רצויה. הכי נכון להזמין יעוץ של דיאטנית מהקופה שלה. בהצלחה.