אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/03/2015 | 13:56 | מאת: מירי

שלום רב, לפני כחודש וחצי התפתחה אצלי פריחה נוראית ומגרדת בקרקפת. אני בת 61 (בוודאות לא מדובר כינים) אני לא נוטלת תרופות כלשהן, התחלתי שימוש בשני מוצרים בערך באותו הזמן: אומגה 3 ושמפו ומרכך המכילים קרטין. הפסקתי את השימוש בשמפו ומרכך אחרי שתי חפיפות ואת האומגה נטלתי כ-10 ימים. מבקשת לדעת האם יתכן שאומגה 3 של דרך חיים יגרום לפריחה / אלרגייה בקרקפת? האם שמפו ומרכך של פינוק המכילים קרטין עלולים לגרום לפריחה בקרקפת? אלה שני המוצרים החדשים בהם השתמשתי לאחרונה. אודה מאוד על תשובתכם.

01/04/2015 | 16:21 | מאת:

מירי שלום, אני לא מכירה תופעה של פריחה לאחר נטילת אומגה 3, היות וזה שומן ואין למיטב ידיעתי גורם כלשהו שיכול לעורר אלרגיה. כן כדאי להפסיק את השמפו החדש ולראות אם התופעה תעלם ואם לא - אז להסתייע ברופאת עור.