דיאטה מהירה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/03/2015 | 13:31 | מאת: רפאל

שלום, אני גבר בן 58, גובה 183 ס"מ, שוקל כרגע 97.8 ק"ג. בריא לגמרי. לפני כ 7 שנים הגעתי למשקל של 107 ק"ג. בעקבות המלצה של חבר התחלתי להיות בטיפול של רופא מנתניה שעושה דיאטה "מיוחדת". בטיפול אצלו למשך כחודש וחצי מקבלים מספר פעמים דיקור מחטים ואוכלים פעם אחת ביום רק ארוחת ערב. ובה אוכלים כ 250 גרם עוף בגריל וצלחת חסה עם כפית שמן זית. מעבר לכך מותר רק קפה ומים. בדיאטה בקיצונית הזו ירדתי בחודש וחצי כ 15 ק"ג. במהלך הדיאטה הזו נבדקתי אצל רופא המשפחה בדיקות דם שהיו תקינות לחלוטין. המשקל שלי מאז עלה באופן הדרגתי ומתון. לפני כ 3 שבועות הגעתי למשקל של 105 ק"ג והחלטתי לחזור לדיאטה מהעבר ללא הרופא מנתניה וללא הדיקור. במשך 3 השבועות האחרונים אני אוכל כפי שרשמתי לעייל וירדתי במשקל 7.5 ק"ג ואני מרגיש טוב. אני עושה ספורט מתון של הליכה ברגל מאומצת למשך כשעה כשלשו פעמים בשבוע. ברצוני לשאול אם יש בכלל, ואם כן ומהם, ההשלכות הבלתי הפיכות של תזונה כזו לתקופה מוגבלת של כחודש וחצי על הגוף. אשמח לתשובות מבוססות מדעית ככל האפשר.

01/04/2015 | 16:07 | מאת:

שלום רפאל, היות ואתה כבר בגיל 58, כבר פחות מומלצות דיאטות כל-כך דרסטיות מהסוג שאתה מתאר מכמה טעמים: 1. יש פה חסר סידן, ונזק לעצמות בגילך לא תמיד ניתן לשחזר 2. גם השריר יכול להיפגע כתוצאה מדיאטת שכזו, ושוב, בניית שריר בגילך יותר קשה. 3. חילוף החומרים אם יפגע ויפחת - יוביל להשמנה בהמשך. במיוחד שהגוף אחרי תקופת הרעבה שכזו נוטה לצבור שומן. עליה וירידה במשקל כפי שאתה מתאר, יכולה עם מתרחשת מספר פעמים אפילו לפגוע בשריר הלב. אז אני לא רוצה להפחיד, אבל כיוון ששאלת, השיטה לא מוצלחת. היא גם לא מלמדת אותך דבר לשימור ההישג. חבל. אני ממליצה לגשת לדיאטנית טובה שעובדת בשיטת non diet בהצלחה והרבה בריאות.