תאווה למתוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/04/2015 | 21:56 | מאת: איילת

שלום, אני בת 25, כמעט טבעונית (אוכלת רק גבינות.) משתדלת לאכול מאד בריא ורק מזון אורגני . הבעיה הגדולה היא עם עניין המתוק- תמיד יש אלטרנטיבה בארון הפרטי שלי לנישנושים בריאים (חטיפים על בסיס פירות ודגנים בלבד) ולכאלה שהם רעים במיעוטם.אני מצליחה להתמיד ולאכול בצורה מבוקרת סוכר אבל אחרי כמה ימים שאני לא נוגעת בסוכר או אוכלת בכמויות מתונות אני ישר נתקפת בצורך עז להחזיר לעצמי את כל כמויות הסוכר שלא אכלתי , אני מרגישה שהגוף שלי ממש דורש את זה. אני מרגישה שאני מגזימה מאד אבל לא מצליחה לעצור. חשוב לציין שבמהלך הימים שבהם אני לא אוכלת סוכר או אוכלת בצורה מבוקרת אני לא מרגישה צורך גדול לאכול סוכר אלא הצורך הזה בא אחרי יומיים בערך שבהם נגמלתי מסוכר באופן מוחלט או חלקי (לרוב חלקי.) חשוב לציין כי בארון הפרטי שלי מעולם לא יהיה ממתק כלשהו ותמיד תהיה אלטרנטיבה, המתוקים שאני אוכלת הם מתוקים שנמצאים בבית ומיועדים לבני המשפחה שלא שומרים / למתוקים שנמצאים בעבודה. אשמח לעיצות איך להתמתן לאט לאט ולמנוע שוב מצב כזה.

08/04/2015 | 12:33 | מאת:

איילת שלום, העניין הוא שכאשר רוצים משהו ומנסים להימנע ממנו, מגיעים בדיוק למצב שאת מתארת. צריך למצוא דרך אחרת להתמודד, עם הרצון עצמו, עם להרשות לעצמך. אני ממליצה לך בחום לכן שכנסי בפייסבוק ללינק של מיטל-גבע-אוחיון https://www.facebook.com/Meitalgeva71 היא מטפלת בתחום של אכילה ריגשית ושמעצתי שהיא נפלאה. אולי קרוב ונוח לך להצטרף לקבוצה שלה. אם לא יתאים - בוודאי תדע להפנות אותך למישהו אחר שיותר קרובו נוח לך. מועדים לשמחה