דלקת בקיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/04/2015 | 12:40 | מאת: עדי

שלום, שלשום מצאו אצלי בבדיקת גסטרוסקופיה דלקת בקיבה וחיידק הליקובקטר פילורי. קיבלתי לקחת טיפול אנטיביוטי. יש לי כל הזמן כאבי בטן וצרבות ואני מבקשת לדעת מה מותר לי לאכול. תודה רבה

03/04/2015 | 07:50 | מאת:

חיידק הליקובקטר אוהב סביבה חומצית, לכן בזמן הטיפול למיגורו לרוב נותנים גם תרופה אשר מפחיתה את החומציות בקיבה. האם לא קיבלת? אפשר לבקש וכדאי לקבל.זה יסייע גם לכאבים ולצרבת. לגבי תזונה וצרבות (שזו פשוט "חזרה" אחורה של חומצה מהקיבה לכיוון הושט), לא לאכול ארוחות "כבדות" מידי, להימנע מאכילה כשעתיים לפני השינה, לא לשכב לאחר האוכל, להימנע משוקולד ואלכוהול. בעקרון מזון חלבוני (בשר חלב) מעלה רמת חומצה בקיבה, ומזון שומני ועשיר משהה את המזון בקיבה זמן רב יותר. אז ארוחות קטנות וקלות.