דלקות ותוספים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/03/2015 | 11:30 | מאת: אסי

שלום בזמן האחרון תוקפות אותי הרבה דלקות וכאבי פרקים בעיקר ברכיים וכתפיים שלא מהגברת עומס באימונים... רציתי לשאול האם תזונה של רכיבים מסוימים יכולה לגרום לזה ? שמעתי שתזונה עם הרבה אומגה 6 לדוג טחינה יכולה לגרום לכך ? כמו כן אשמח לדעת האם יש תוספים שמומלצים כנגד כאבים ודלקות ברכיים? תודה רבה

01/04/2015 | 16:00 | מאת:

אסי שלום, מצב מערכת החיסון משופע מגורמים רבים, ביניהם יחס צריכה שמני אומגה 3:6 בתפריט. חשוב שיהיה מאוזן. בנוסף חשוב לבדוק שרמות ויטמין D תקינות, גם לכך יש השפעה חשובה מאוד על מערכת החיסון. בנוסף, תמיד כדאי לבדוק מצב סחוסים. אם זו הבעיה קיימים תוספי תזונה, פנה לפארם לקבל יעוץ. אולי כדאי לנסות גם מגנזיום, במיוחד אם יש התכווציות שרירים כואבים בשינה. חג-שמח