פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
21/10/2015 | 22:57 | מאת: רגישה

היי הרופאים חושבים שיש לי אי סבילות/ רגישות ללקטוז. עד כה לא אובחנתי רשמית. הדבר המוזר הוא שהתסמינים מופיעים במרווחי זמן שונים מהארוחה (לפעמים אחריי 10 דקות ולפעמים אחריי יום) ונמשכים פרקי זמן שונים (לפעמים 8 שעות ולפעמים שבוע) כמו כן התסמינים עצמם משתנים ונעים בין התכווציות או סתם תחושה מוזרה בבטן לבין תגובות שלא אמורות להיות תסמינים של אי סבילות ללקטוז (עצירות,סחרחורת ולעטים תחושה של נשימות שטחיות) ולפעמים אין סמפטומים בכלל. 1. מה ההבדל בין רגישות ללקטוז לאי סבילות ללקטוז? שמעתי ממספר מקומות שיש הבדלים בין אלרגיה לרגישות לאי סבילות. את ההבדל בין אלרגיה לשתיים האחרות אני מסינה אבל לא מבינה את ההבדל בין אי סבילות לרגישות. 2. האם למרות חוסר העקביות יכול להיות שאני רגישה 3. עצירות, סחרחורות ונשימות שטחיות יכולות להיות קשורות לעניין? אשמח לייעוץ

22/10/2015 | 08:59 | מאת:

1. שמות שונים לאותה התסמונת. אי סבילות ללקטוז זהו המונח המקצועי. 2.כן 3.התסמינים שתארת לא נמנים על הסמפטומים העיקריים, שקשורים יותר למע' העיכול ולא נשימות שטחיות/סחרחורת כדי לדעת האם ישנה אי סבילות ללקטוז מומלץ במשך שבועיים להמנע לחלוטין מכל מזון המכיל לקטוז (מוצרי חלב כמובן, אך לקטוז מתחבא במזונות רבים- גם בחטיפי אנרגיה, דגני בוקר, ואפילו תרופות/גלולות) ולראות האם חל שינוי בתחושות. הוספת מצרי חלב בהדרגה תעזור לך להבחין יותר בקלות בתסמינים שחוזרים/לא חוזרים. בכל מקרה, גם במצב של אי סבילות ללקטוז ניתן בהחלט לשלב מוצרי חלב/מזונות המכילים לקטוז- לכל אחד "סף" אישי משלו ורגישות התלויה בכמות ובסוג המזון הנצרך. ישנם גם תוספי מזון המכיל לקטאז, אותם ניתן לקחת לפני/בסמוך לארוחה ממליצה לך מאוד להפגש עם דיאטן/ית לקבל ייעוץ וליווי מסודר בנושא בהצלחה

21/10/2015 | 19:10 | מאת: עידן

שלום רב אני בן 36 מזה כחודשיים התחלתי לשתות שייקים של ירקות - תרד, סלק, גזר, סלרי, לימון, גינגר עם תפוח או בננה הסיבה לכך היא כלוסטרול יחסית גבוה טריגלצרידים ומחלות לב במשפחה, בנוסף אני לוקח אומגה שלוש מידי יום ועוסק בספורט כשלוש פעמים בשבוע בממוצע שאלתי היא - האם שייקים ירקות בכלל ושייקים ירוקים בפרט יכולים להזיק לגוף? קראתי שצריכה מופרזת של עלים ירוקים יכולה להוות סיכון אם כן מה היא צריכה מופרזת (בממוצע אני שותה בין חצי ליטר לליטר ליום של שייקים)? בתודה עידן

22/10/2015 | 09:26 | מאת:

שלום עידן בשייק המכיל סלק, גזר ופרי (יחד עם שאר מה שציינת) יש כמות פחמימות פשוטות לא מעטה כלל, והסיבים נשארים במסחטה... מה שמאוד לא מומלץ במקרים של טריגלצרידים גבוהים. לא ברור לי מדוע אתה שותה דווקא שייק כדי להוריד כולסטרול ומי המליץ לך על כך, אבל לא נראה לי שקבלת ייעוץ מסודר בנושא. מופרז או לא- תלוי בכמות. (מכמות הליטרים עדיין לא ניתן להבין כמה עלים/מים/פרי אתה שם) בקיצור- נראה שאכפת לך מאוד ממצב הבריאות שלך ויש לך מודעות ופתיחות לשינוי, ואתה יכול להפיק תועלת רבה מייעוץ מסודר עם איש מקצוע. מאוד ממליצה לקבוע פגישה (גם אם אחת) עם דיאטן/ית בהצלחה

20/10/2015 | 14:51 | מאת: דפנה

שלום רב בכל מקום קראתי שהבורגול הרגיל עשוי מפחממות מורכבות וטוב לסוכרת . ואילו בפורום מסויים קראתי שהבורגול הרגיל משול לקמח לבן. האם זה נכון?

22/10/2015 | 09:27 | מאת:

שלום דפנה, בורגול הנה פחמימה מורכבת ויש בו סיבים תזונתיים שיכולים למתן את ספיגת הסוכר לדם. עם זאת, התגובה הגליקמית תלויה בעוד גורמים רבים נוספים (כמות נאכלת, מה עוד אכלנו בארוחה אם בכלל, מה אכלנו לפני/אחרי וברגישות אישית) ולכן אין תשובה ל"בורגול טוב או רע לסכרת". באופן כללי, כדאי לאדם סכרתי להיות בליווי מקצועי של דיאטן/ית המתחמה בסוכרת, אשר יוכל להתאים לו תפריט אישי ולשלב בו מזונות בהתאם להעדפות אישיות ותגובות גליקמיות לפחמימות שונות. בהצלחה ולבריאות

20/10/2015 | 14:14 | מאת: din

שלום, הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לאכול כדי שלא יתפתחו אצלי צרבות. כי מאוד קשה לי להעלים אותן ואני סובלת שעות. ( ניסיתי חלב, שקדים, מלפפון, בננה, כדור אומפרדקס....) אני אשמח לעזרה- אני בהריון, רעבה וסובלת נ.ב יש לי תור לדיאטנית רק בעוד שבועיים וקצת תודה

צרבת בהריון נגרמת בשל הורמונים אשר בין היתר מרפים את השוער העליון בין הקיבה לושט, וחומצה עולה בקלות לושט וגורמת לתחושה לא נעימה. ניתן לצמצם את התופעה על-ידי אכילה שתאפשר לקיבה להתרוקן מהיר יחסית.אפשר לנסות מזון נוזלי שאינו עתיר סוכר פשוט ושומנים - ואמור להתפנות יותר מהר. למשל, יוגורט סויה עדין עם פרי בבלנדר. לגבי אוכל - לעיסה טובה ואכילת ארוחות קטנות יותר ללא שתיה מרובה יאפשרו פינוי יותר מהיר ופחות חומצה. הימנעות מדברים המרחיבים את הקיבה כגון שתיה מוגזת. הימנעות משכיבה לאחר האוכל, ולא לאכול כשעתיים לפני השינה. הימנעות ממזון שמן מאוד שמעקב פינוי קיבה ומחמיר את המצב. גם שוקולד וקפה עלולים להחמיר את המצב. בנוסף היות והשט אולי רגיש להימנע ממזון חריף ומתובל מאוד, כמו גם חומצי (הדרים למשל). יש לדעת כי מזון חלבי שלכאורה בסיסי, לאחר הכניסה לקיבה מייצר עוד חומצות ולא בהכרח פותר את הבעיה. אותו דבר לגבי שקדים - שכן הם מאוד שומניים. אז כמות גדולה יכולה לגרום דווקא לתגובה הפוכה.דווקא לחם יכול אולי לסייע. בהצלחה.

20/10/2015 | 11:07 | מאת: דפנה

שלום רב איך מכינים בורגול? האם בהשריה או בבישול? בתודה

20/10/2015 | 13:11 | מאת:

בורגול גרוס דק אפשר רק להשרות במים רותחים, את השאר צריך לבשל

20/10/2015 | 10:21 | מאת: טל

אני טל בת 18, מתאמנת ואוכלת בריא ומזין כבר שנתיים. לאחרונה שמתי לב שהצמא שלי מוגבר וגם כן מתן השתן, עשיתי בדיקת סוכר ויצא 92 מג לאחר צום.. אמנם זה בטווח הנורמה אך עדיין מעניין אותי למה הערך כזה גבוה למרות שאני אוכלת ומתאמנת הכי נכון שיש

20/10/2015 | 13:21 | מאת:

שלום טל, קודם כל כל הכבוד על תשומת הלב לבריאות בשנתיים האחרונות. דבר שני, ערך יחיד במעבדה יחידה אינו מלמד אותנו הרבה ותלוי בעוד הרבה גורמים. אם אינך רגועה בעניין/כדי לקבל תשובה יותר מפורטת ומוסמכת כדאי לפנות לרופא משפחה כדי שיקבל אנמנזה יותר מפורטת וישלח במידת הצורך לבדיקה נוספת (ויש עוד בדיקות שניתן לעשות).

20/10/2015 | 09:43 | מאת: טל

אני טל בת 18, מתאמנת שנתיים עם תפריט מזין ובריא... משום מה בזמן האחרון שמתי לב לפיפי מוגבר וצימאון מוגבר אז עשיתי בדיקת סוכר ואמנם הערך בטווח הנורמה אך עדיין מדאיג אותי שהוא יחסית גבוה- 92 מג לאחר צום. מה זה אומר, או שזה תקין לחלוטין?

21/10/2015 | 13:02 | מאת:

טל שלום, לפי "הספר" רמות עד 100 בצום נחשבות תקינות, אך מישהי צעירה כמוך שגם מתאמנת ואוכלת בריא, הייתי מצפה לראות רמות נמוכות יותר. לכן למרות שתקין, כדי לשלול באופן מוחלט כדאי לבקש אולי מהרופא המטפל לבצע בדיקה של המוגלובין מסוכרר וכך לקבל תמונת מצב יותר מדוייקת מה קורה אתך.

19/10/2015 | 22:51 | מאת: טלי

האם קיימת דרך לדעת אילו מוצרי מזון בארץ מהונדסים גנטית (גם המיובאים)? תודה.

20/10/2015 | 13:17 | מאת:

שלום טלי, מאמינה שכאן תמצאי מידע רב http://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/ph/fcs/novelfood/pages/engfood.aspx

19/10/2015 | 15:45 | מאת: משה

חודש המודעות ל GASTROPARESIS התקיים לאחרונה בארצות הברית תוך קריאה להגברת המודעות על קיומה של המחלה. הבדיקה לקיומה אינה פולשנית ןנעשית באמצעות סריקת קיבה לאחר מתן אוכל הסולידי ולאורך 4 שעות (האוכל מסומן באיזוטופ. יש אפשרות לבצעה בבתי חולים שונים בארץ. חשוב להביא לידיעתו של הרופא שיתכן ואתם סובלים מהמחלה ובכך לקבל את הטיפול שיקל על הסבל. לאחרונה הוקם דף ישראלי בפייסבוק וכדי ללמוד על שיתוק הקיבה ניתן להיכנס לקישור הבא.https://www.facebook.com/gastroparesis.il?ref=aymt_homepage_panel#!/gastroparesis.il

21/10/2015 | 12:43 | מאת:

לרוב איננו מעלים מכתבים שכאלה - אבל חשוב לידע את הציבור - שתהיה מודעות לפינוי לקוי של מזון מהקיבה, אצל חולי סוכרת למשל. איננו אחראים כמובן לתכנים באתר שהכותב ממליץ עליו. מקווה שהם אמינים וטובים.

18/10/2015 | 22:26 | מאת: אני

היי ותודה סתם רציתי לציין משהוא לגבי הקלוריות... ספירת הקלוריות מאד מקשה עלי.. אבל מאז שהורדתי סוכר לבן וקמח לבן ועברתי למזון בריא (נניח 95% מהזמן) גם שהיו לא מעט ימים שאכלתי באותו היום קטניות, כמה מנות של פחמימות מורכבות ו2-3 פירות ו 3 נס קפה (לעיתים חיסלתי שורה שלמה של עוגת בריאות ונניח עוד 4 קרקרים שיפון אחרי שעתיים, דייסת שיבולת אחרי 3 שעות ועוד... (אני די מגרסה) לא רק שלא עליתי אלה ירדתי במשקל, אז אולי זה גם תלוי מאיפה הקלוריות מגיעות? תודה

19/10/2015 | 09:31 | מאת:

מי אמר שאת צריכה לספור קלוריות? ככה"נ בכל זאת הפחתת כמויות/הגברת פעילות גופנית (אני מבינה זאת עקב הירידה במשקל) אבל בכל מקרה, לא חושבת שיש צורך לספור קלוריות, אלא יותר להקשיב לתחושות רעב ושובע, לבחור מזון מזין ולא כזה שבא באריזה מרשרשת ולהיות בתשומת לב כשאנחנו אוכלים. מעבר לכך, אם את מתעניינת בתזונה ובהתאמת תפריט עבורך את תמיד יכולה לפנות לדיאטן/ית לייעוץ בהצלחה ולבריאות

17/10/2015 | 23:16 | מאת: אני

שלום אני מכינה עוגה זו המחולקת ל4 ימים כל שבוע מהחומרים: 1. כוס שיבולת שועל גסה טחונה לקמח 2. 3/4 קמח כוסמין/שיפון מלא+רבע כוס סובין שיבולת שועל 3. ביצה אחת 4. 2-4 כפות שמן קוקוס או זית 5.תפוח/בננה 6. 3-4 כפות ממרח תמרים ביתי ללא סוכר (תמרים ומים טחון) ןקינמון, קקאו, לעיתים קוקוס, מעט שקדים/אגוזים. שאלתי היא האם אכילת עוגה זו למשך 4 ימים בתור ארוחת בוקר עם הקפה זה משמין? (כמובן שהמשך היום בסדר) אבל עקרוני לי לדעת אם עוגה זו בריאה ואינה משמינה כי הרי עוגות זה משמין! תודה

18/10/2015 | 08:32 | מאת:

שלום לך, "עוגות זה משמין" זו ממש לא אקסיומה. נכון שהיא עשירה בקלוריות אבל ניתן לשלב מידי פעם גם עוגות, בטח כאלה המכילות מרכיבים טובים ובריאים (כמו במקרה הנ"ל) בפרוסת עוגה ממוצעת שציינת יש כ450 קל', כמות יפה של חלבון אבל גם די הרבה פחמימות (כמו ב4 פרוסות לחם גדולות). אם זה יותר ממה שא.הבוקר שלך מכילה בדר"כ, ייתכן והתוספת תגרום להשמנה, ואז ניתן אולי להפחית קצת מגודל הפרוסה ולנסות שהעוגה תספיק ליותר ימים, או לשלב בתדירות נמוכה יותר. בתאבון ולבריאות

17/10/2015 | 19:12 | מאת: דלעת ודלורית

ערב טוב האם דלעת ודלורית מכילים עמילן? ומה היתרונות התונתים שלהם? תודה.

18/10/2015 | 09:08 | מאת:

דלעת ודלורית מכילים עמילן-חומר תשמורת האנרגיה בצמח. דלעת כנראה מכילה פחות כיוון שכמות הקלוריות ל100 גר' נמוכה יחסית (25 קל' ל100 גר'), דלורית קצת יותר (45 קל' ל100 גר'). צמחים אלה קלים לעיכול ומשביעים, מכילים שפע מינרלים וויטמנים ומהווים יופי של תוספת למנה. לצבע הכתום כוח רב, פיטוכימיקלים להם מייחסים תכונות אנטי סרטניות, והם חומר מוצא לויטמין A. כמובן, בהתחשב כמות הנאכלת (בעיקר של הדלורית) ניתן אולי להחליף בתוספת הפחממתית בתאבון

17/10/2015 | 17:17 | מאת: רינה

שלום ברצוני לשתות כוס של יין אדום אחת ליום,האם את יכולה להמליץ לי איזה יין כדאי לרכוש ואוכל לקבל את מיטב היתרונות שבו,יש כול כך הרבה מהם וכאחת שלא מבינה בזה ,אבקש את המלצתך מתוך ניסיון שלך או ידע שלך. בתודה רינה

21/10/2015 | 12:40 | מאת:

אם המטרה היא נוגדי חמצון, אזי יין בהוכן מענבים שגדלו באיזור עם הרבה שמש אמורים להיות עשירים בנוגדי חמצון. למשל מרמת הגולן.

רכשתי לאחרונה מארז חמוציות מיובשות של אושן ספריי. חשבתי שזה בריא ואני אהנה מהיתרונות הבריאותיים של החמוציות אך התברר לי שיש בהן הרבה סוכר. האם הנזק עולה על התועלת? והאם החמוציות בתפזורת שמוכרים בסופרים הן עם סוכר או בלי? לא הצלחתי למצוא חמוציות מיובשות ללא סוכר וללא ממתיק אחר ,האם זה קיים בארץ? ובמחיר סביר? והאם יש בארץ חמוציות מוקפאות? תודה רבה

שלום רוני, לא יכולה לומר שהנזק עולה על התועלת, כי התועלת אינה כה משמעותית (כמו כל פרי מיובש אחר, היתרונות מגוונים ולכל פרי יתרון מסוים, אבל זה לא משהו ש"חובה" שיהיה בתפריט), אבל בהחלט זה כבר יותר נוטה ל"ממתק"... אני לא יודעת מה קורה בכל סופר וסופר, אבל בהחלט ניתן לקבל תשובות לשאלותייך (מצאי, מחיר וכו') דרך טלפון לחנות טבע/סופר גדול בהצלחה

16/10/2015 | 12:17 | מאת: רינה

שלום יש לי טרום סוכרת , האם אכילת חצי גמבה ביום יש לה השפעה על הסוכר לטוב או לרע? בתודה מראש

18/10/2015 | 08:51 | מאת:

לא, ובכלל ירקות זה דבר נפלא, באופן כללי ובעיקר בסוכרת (סיבים עוזרים להאטת ספיגת הפחמימות). אם יש לך טרום סכרת, ממליצה בחום לגשת לדיאטנית קלינית המתמחה בסוכרת ע"מ להבין קצת יותר את הנושא ולמצוא מה הכי מתאים לך כעת, בשלב הזה שעדיין הפיך. מאוד מאוד חשוב, כדאי לא להזניח את הנושא ולתת לו את תשומת הלב הראויה. בהצלחה רבה ורק בריאות.

האם בריא וניתן לאכול קוואקר שיבולת שועל ישר שקונים טרי עם פירות ? אימי טוענת שזה לא בריא ולא מתעכל כתאית בגוף האדם לא מבושל כדייםה או קלוי ?

שלום ניר, ניתן לאכול כך ש.שועל אבל אני לא בטוחה שזה טעים כל כך... מתעכל זה כן (גוף האדם לא יכול לעכל תאית באופן כללי, שאר החומרים המזינים בש.שועל כן).

14/10/2015 | 07:39 | מאת: אמיר

שלום, חברה שלי החליטה מזה כמה שנים(5) שעל מנת להישאר רזה היא צריכה ללכת על הבוקר לשירותים ובשביל לעשות זאת היא אוכלת 2 תמרים איך שהיא יוצאת מהמיטה, ולפני שהיא מתעוררת. רציתי לדעת האם הדבר בריא - לא לתת לגוף להתעורר וישר לאכול תמר. וגם מהבחינה שמתערבים למערכת העיכול בעניינים ומזרזים את תהליך העיכול. האם זה פוגע באיזון הטבעי של הגוף?

19/10/2015 | 09:13 | מאת:

שלום אמיר, אני לא חושבת שזה מה שיעשה אותה רזה יותר, ו2 תמרים ישר על הבוקר לא בטוח ישלחו אותה דווקא לשירותים. באופן כללי, כן כדאי לאכול בבוקר אבל נראה לי שחברתך אכן קצת משבשת את ההקשבה לגוף. לשמירת משקל הייתי ממליצה דווקא פעילות גופנית, ואולי מפגש עם דיאטן/ית יזערו לה להבין יותר מה עדיף לה לאכול בבוקר ובכלל. בהצלחה

13/10/2015 | 15:15 | מאת: ענת

שלום רב האם פרי , ירק או יוגורט הנאכלים בנפרד בין הארוחות נחשבים גם לארוחות בפני עצמם. בתודה

18/10/2015 | 18:05 | מאת:

שלום ענת, לא הייתי מגדירה כארוחה אלא כארוחת בניים קטנה

13/10/2015 | 08:22 | מאת: מישהי

אני בת 34, סובלת בשנתיים האחרונות מקלקולי קיבה כדוגמת שלשולים ויציאות מרובות. בתזונתי אני מצמצמת במוצרי חלב, בקטניות, בסיבים תזונתיים ובפירות וירקות (למרות שלא ערכתי בדיקה לרגישות למוצרים הללו). לצערי הזנחתי את העניין, אך בכוונתי לגשת לרופא ולערוך בדיקות מקיפות כדי לגלות את המקור לבעיה ולנסות למצוא פתרון. ברור לי שהדרך לפתרון עשויה להיות ארוכה, לכן רציתי להתייעץ כאן בעניין נטילת פרוביוטיקה: מצד אחד, מאמרים רבים טוענים שפרוביוטיקה משקמת את מערכת העיכול ומסייעת בבעיות קיבה. מצד שני, אם אני אוכלת יוגורט (שמכיל חיידקים פרוביוטיים), אני נתקפת בשלשולים עזים מיד לאחר מכן. לכן אני מבולבלת- האם נטילת פרוביוטיקה תסייע לי, או שהיא רק תחמיר את מצבי? האם כדאי לי לנסות ליטול כדורים פרוביוטיים, ואם כן – האם ישנה המלצה ספציפית לגבי מוצר? תודה מראש.

שלום רב, בעיות שנמשכות זמן כה ממושך אכן מצדיקות בירור ואבחון. אם מדובר על רגישות במערכת העיכול, יש כיום גישות טובות וכדאי לאחר האבחון לראות דיאטנית. אם יש דלקת, כדאי לקבל טיפול מתאים רפואי ותזונתי וכמובן להשלים חסרים (ברזל וכד') במידה ויתגלו. לגבי פרוביוטיקה, קחי מסוג של אבקה אם היוגורט גורם לבעיה. נעשו מחקרים רבים עם VSL3. בהצלחה והרבה בריאות.

13/10/2015 | 06:22 | מאת: אריאלה

שלום רציתי לדעת בבקשה כמה קלוריות יש בבשר בקר טחון (שקונים בסופר) לפני בישול ולאחר צלייה/אפייה בתנור תודה

19/10/2015 | 09:19 | מאת:

שלום אריאלה, ב100 גר' בשר טחון ממוצע כ180-150 קל' (תלוי מה כמות השומן). לאחר בישול כמות הבשר "קטנה" כך שמכיל יותר קלוריות ל100 גר', כ200 קל'.

12/10/2015 | 21:50 | מאת: מי

אבקש את עזרתכם: בגלל נוירופתיה סוכרתית יש לי צורך לקחת בכל יום כדור של 600 מ"ג, אך בגלל שהחומר יקר רציתי לברר האם הוא מופיע כתרופה עם מרשם באחת מקופות החולים. וכן רציתי לדעת האם יש אפשרות לקבל את החומר הזה דרך הוריד. (כך שמעתי מרופא, שכך מקובל בארה"ב). בכל אופן, לפי מה שאני רואה, יש בתוסף הזה תועלת גדולה לטיפול בתסמיני נוירופתיה סכרתית. תודה רבה מראש.

21/10/2015 | 12:19 | מאת:

שלום רב, אכן מחקרים הוכיחו את התועלת של חומצה אלפה ליפואית בטיפול בנוירופתיה סוכרתית והוא מומלץ. לצערי אינני יודעת מה הנוהל הקופות השונות וצריך לברר מול הרופא המטפל והקופה.

12/10/2015 | 20:41 | מאת: רוני

בבדיקות דם התגלה אצלי עודף נתרן קל (145) כבר פעם שנייה ב-8 חודשים.אני נאבקת בסכרת ללא תרופות (5.6) ובצום 90-110 ע"י פעילות גופנית ואכילה של ירקות, פירות, עוף, סלומון, סרדינים, ביצים, יוגורט, מעט קטניות ותפו"א מתוקים. בלי לחם. אוכלת כשר. לא מוסיפה מלח לאוכל. כיצד להוריד את הנתרן?

21/10/2015 | 12:07 | מאת:

רוני שלום, עידית אזוב דיאטנית נפרולוגיה מציינת כי הסיבה הנפוצה ביותר לעודף נתרן בסרום היא חוסר מים.היות ואת חולת סוכרת בהחלט ייתכנו איבודי מים עקב עלית סוכר בדם, מה שגורם להשתנה מרובה ואיבוד יותר נוזלים. לכן אנו ממליצות לברר עם רופא מומחה (אנדוקרינולוג) האם ההיפרנתרמיה היא לא אינדיקציה לכך שהסוכר אינו מאוזן.

11/10/2015 | 23:14 | מאת: יפה

שלום, ברצוני לשאול , האם התרופה omepradex 20 מ"ג פעמיים ביום פוגעת בספיגה של ויטמין b 12 שניתן בכדורי מציצה? והאם יש קשר בין ריפלוקס לחוסר ב b 12? בשבועים האחרונים אני מרגישה סוג של שיתוק ברגלים ולוקחת כדורי מציצה של b 12 ולא מרגישה שיפור. אני רוצה לבקש בדיקת דם מהרופא, האם זה שאני לוקחת כדורי מציצה יכול "לבלבל" את הבדיקת דם וליצור רושם שלא חסר לי b12? תודה

21/10/2015 | 12:10 | מאת:

יפה שלום, האם התחלת את הכדורים כי נבדק ונצפה חסר? חסר אכן יכול בין היתר לגרום לתחושות נימול. לגבי ספיגה - ספיגת ויטמין B12 מאוד מורכבת ונפגעת בקלות. לכן הכדורים הם למציצה תחת הלשון, וספיגה ישירה לדם. אם אכן יש חסר, יקח יותר משבועיים לתקן אותו ומומלץ לבצע בדיקה לראות אם אכן יש בעיה.במידה ולא, כדאי להמשיך בבירור לגבי מצב הרגליים. הרבה בריאות

09/10/2015 | 09:17 | מאת: דפנה

שלום רב מה שמות הקטניות שנמנים עם משפחת הקטניות? שבת שלום

11/10/2015 | 10:17 | מאת:

שלום דפנה, על משפחת הקטניות נמנים גרגירי החומוס, פול, תורמוס, סויה, אפונה, שעועיות למינהן (לציין כי הערך התזונתי של שעועית ירוקה וצהובה הוא של ירק), עדשים , וגם בוטנים ואלפלפא נמנים עם המשפחה. כמובן, יש עוד צמחים רבים במשפחה זו אך ציינתי את הנפוצים על שולחננו שבוע טוב

09/10/2015 | 08:41 | מאת: רויטל

שלום רב קראתי שלגויאבות יש ערך גליקמי נמוך ומאזן סוכר בדם, אך צריך וכדאי לאכול אותו ללא הקליפה. האם זה נכון?

11/10/2015 | 13:56 | מאת:

שלום רויטל, ערך גליקמי אינו מדד מדויק, ולא הייתי ממליצה לסכרתיים (ולא סכרתיים) להסתמך עליו. התגובה הגליקמית בגוף מושפעת מגורמים רבים ובנוסף לכך היא גם אישית. בכל גויאבה קטנה (100 גר')קלוריות ופחמימות בדומה לפרוסת לחם. בהחלט ניתן לשלב אותה בתפריט כמנת פרי, ואם מדובר על סכרתי: במסגרת התייעצות עם דיאטנית מטפלת. בתאבון ולבריאות

09/10/2015 | 07:35 | מאת: רונה

שלום החלה עונה של גויבות,כמה אפשר לאכול מהם(למי שיש סוכר גבולי)והאם הגרעינים יכולים להזיק? תודה רונה

11/10/2015 | 14:01 | מאת:

הי רונה, אנא ראי את תשובתי לרויטל בנושא. לאדם בריא (ללא ניתוחים אשר ערבו את מע' העיכול) הגרעינים לא אמורים להזיק, כמובן שמדובר על אכילה בכמות סבירה. בתאבון

08/10/2015 | 15:50 | מאת: דן

שלום רב, לא הייתי בדירתי כבר כחודשיים עקב נסיעה. במקפיא בדירתי יש חזה עוף פרוס טרי (מה שקונים במעדניית בשר בסופרים) שיושב שם כבר שלושה וחצי חודשים. האם עליי לחשוש מלאכול אותו כעת עקב הזמן הרב ששהה במקפיא? אחרי כמה זמן לדעתך חזה עוף פרוס טרי שנשמר במקרר כבר לא יהיה טוב לאכילה? לצערי אין תוקף על דברי בשר טריים שאני קונה ממעדניית הבשר ולכן איני יודע...

הי דן, זו יותר שאלה למיקרוביולוגים אבל בגדול- 9 חוד'. באופן אישי, לא הייתי מחכה וכבר בהזדמנות הקרובה ממליצה לבשל ולאכול (ולהפשיר במקרר). אם יש לך דרך לבדוק האם היו הפסקות חשמל בזמן העדרותך גם זה מומלץ, ואם היו- לפח. בתאבון

11/10/2015 | 11:54 | מאת: דן

נגיד שהייתה הפסקת חשמל, אבל לזמן לא ממושך מדי- נניח 5-30 דקות. גם אז יש צורך לזרוק לפח? כשאני קונה את החזה עוף למשל אני סוחב אותו כמות זמן דומה (ולפעמים יותר) כשהוא כמובן מחוץ למקרר

07/10/2015 | 19:00 | מאת: בועז

שלום.הנפרולוג הציע 0.8 גרם חלבון ליום. לקג מסה שמשקלי הינו. 71. קג. מה זה אומר לגבי כמות עוף, בשר בקר,ביצה ,גבינה לבנה. 5% במונחי יום. תודה בועז

08/10/2015 | 12:50 | מאת:

שלום בועז, אם ישנה בעיה כלייתית מאוד כדאי להגיע לדיאטנית המתמחה בנפרולוגיה, כיוון שלא רק על כמות החלבון יש להקפיד. במחשבוני תזונה (שניהם בעברית) כגון נטוגרין (http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx) או foodsdictionary (http://www.foodsdictionary.co.il/calculators/calories.php) תוכל למצוא כמה חלבונים יש בכל מזון בכמויות אותם אתה אוכל. רק בריאות

07/10/2015 | 11:53 | מאת: שמואל

שלום רב, בשנה האחרונה יש לי הרבה בעיות עם מערכת העיכול: הרגשת חוסר נוחות בבטן עליונה, כאבים ודקירות מדי פעם, קושי בעיכול שומנים, תחושת עייפות מוגברת, חולשה יחסית, יציאות לא סדירות ולא תקינות, לפעמים טעם רע בפה וכו' פעם הייתי אוכל הכל, היום הרבה פחות - עדשים וחומוס עושים לי רע, שוקולד מריר, לחם וכו' שפעם אהבתי הים גורמים לתחושות לא נעימות. מצאו לי פרזיטים בצואה ( BLASTOCYSTS HOMINIS ו- DIENTAMOEBA FRAGILIS) אבל רופא הגסטרו טוען שזה לא מסביר את הסימפטומים. הוא מדבר על חומציות יתר בקיבה, אפשרות לגסטריטיס ו- דיספפסיה, אבל הוא מודה שהוא לא באמת יודע.... בדיקת גסטרוסקופיה נמצאה תקינה, אין לי הליקובקטר או צליאק. בשורה התחתונה עוד אין אבחנה, אז אני לא יודע מה לעשות. האם יש דבר כזה שיקום תזונתי של מערכת העיכול? או משהו אחר הכרוך בתזונה? אנזימים מסויימים שצריך לקחת? אשמח לכל טיפ או רעיון שיכול לקדם את האבחנה. תודה רבה, שמואל

ראשית, כמובן שרצוי ואף יעזור מאוד להמשיך ולברר את המקור לבעיות שהוא מתאר ואז ניתן יהיה לעזור באופן יותר מכוון וספציפי. אבל בנתיים... 1. הייתי ממליצה לו לפנות לדיאטנית גסטרו ולהתחיל בבירור וייעוץ תזונתי. 2. אפשר בהחלט לשקול שימוש בפרוביוטיקה ו/או אנזימי עיכול ולראות האם מקל/מסייע לתחושות שתיאר- גם זה ממליצה שיעשה תוך ליווי מקצועי כדי לנסות ולהבין יחד מה עזר ומה לא.

11/10/2015 | 18:25 | מאת: שמואל

האם זו תזונאית רגילה או מישהי שזו ההתמחות שלה? ואיפה מוצאים אותה?

07/10/2015 | 06:27 | מאת: אביב

שלום רב, רציתי לדעת האם סלט ירקות שטוף וחתוך קנוי בשקיות (כמו גזר, כרוב, חסות וכד') מאבד את הערכים הטובים של הירקות וכבר איננו יעיל לבריאות? תודה

שלום אביב, הסיבים התזונתיים לא הולכים לאיבוד, אבל בהחלט חלק ניכר מן היתרונות אובד. קשה לדעת ולכמת עד כמה, תלוי בזמן שעבר מאז העיבוד ומה עבר בדרך (צורת אחסון וכד'..) זה יותר טוב מכלום, אבל אולי כדאי למצוא פתרונות טובים יותר כמו גזר גמדי בשקית או ירקות קטנים לנשנוש (עגבניות שרי או פלפלים/מלפפונים קטנים), אשר נאכלים שלמים ואז אין את הדילמה הזו

נגיד ואוכלים נקניקיות וירקות ליד. האם זה באמת לא בריא? ולמה שייטחנו את הבשר עם ציפורניים ונוצות? מה הבעיה להוציא? וגם לגבי נקניקיות איכותיות כמו שלפעמים אפשר למצוא בשוק שעשויות מבשר איכותי. מה איתן?

שלום בן אתה תמיד יכול לצרף ירקות לארוחה, מה שיהפוך אותה למזינה יותר, אבל לא יבטל נזקים אחרים.. כמוצר מאוד זול ומעובד, לפעמים תכולת הנקינקיה אינה מכילה הרבה בשר (ואפשר לראות את זה גם ברכיבים הרשומים)... אבל נכון, מאוד תלוי ממה מכינים את הנקיניקיות, וכמובן שיש נקניקיות יותר איכותיות ופחות- בהתאם לטיב הבשר ומקורו. באופן כללי, נקניקיות הן בשר מעובד אשר יש להמעיט ככל האפשר בצריכתו

28/09/2015 | 18:10 | מאת: יהונתן

שלום. אני ן 58. מטופל עם אינסולין ארוך טווח-8 יחידות ביום וכן לוקח זנואט פעמיים ביום. שומר על רמת סוכר של כ-100-120-בבוקר. הבעיה היא שמאוד רזיתי בחודשים בהם לא הייתי מאוזן ברמות הסוכר.ירדתי כ-7 ק"ג. היום אני שוקל כ-62 ק"ג. אני שומר מאוד על התפריט היומי שלי.כמו כן עושה פעילות ספורטיבית-כ 150-200 דקות שבועיות. השאלה היא איך אני מחזיר לעצמי חלק מהמשקל שאיבדתי ללא השפעה על רמות הסוכר. תודה

08/10/2015 | 13:18 | מאת:

שלום יהונתן, איני יודעת מה הגובה שלך והאם המשקל החדש תקין (ואולי כדאי לשמור עליו? או להעלות חזרה רק את חלקו?), ועוד פרטים רבים נוספים, כך שייעוץ אינטרנטי בוודאי אינו אחראי במקרה זה. בגדול, להוספת שומן (ממקור צמחי וטבעי כגון אגוזים/שקדים, אבוקדו, שמן זית, צ'יה, שומשום מלא) וחלבון יש פחות השפעה על רמות הסוכר בדם אך על מנת לקבל תפריט מסודר המתאים לך ולמטרותייך כדאי לגשת לדיאטנית המתמחה בסוכרת בהצלחה ורק בריאות, ותמשיך לשמור על פעילות גופנית! אין מילים עד כמה היא חשובה!

26/09/2015 | 15:40 | מאת: נירה

שלום איזה יתרונות בריאותיים יש לגרגירי חומוס מבושלים? אני מבשלת את גרגירי החומוס הקפואים ,ואז גם נושרת להם הקליפה האם אני מקבלת את היתרונות שלהם גם בלי הקליפה? תודה מראש לתשובה נירה

08/10/2015 | 13:11 | מאת:

נירה יקרה, כמו בכל הקטניות, בגרגירי חומוס יש עושר ויטמינים ומינרלים, תכולת חלבון לא רעה (כ14 גר בכוס מבושל) וכמות גבוהה של סיבים תזונתיים המקנים תחושת שובע. לטעמי הם מחליפים בהצלחה הן תוספת פחמימתית (אורז/פסטה) והן בשר (לצמחונים/טבעונים). הדבר נכון לכל שאר הקטניות ולא רק לחומוס. היתרונות נשארים גם ללא הקליפה, אולי עם פחות סיבים, אבל לא מצאתי מידע אמין בעניין. בדר"כ, הסרת הקליפה נעשית במתונים להכנת חומוס (כממרח) בתאבון ולבריאות

25/09/2015 | 14:03 | מאת: אבי

שלום אני בן 29 , בריא , שוקל 57 ק"ג , בגובה 167 . במהלך השנה וחצי לערך האחרונות , אני מבחין כי הפנים שלי השמינו או התנפחו . אומנם השמנתי מעט ( שלוש ארבע ק"ג ) אך אני די בטוח שזאת לא הסיבה . אני לא מדמיין את זה , אני רואה את זה בבירור , ובנוסף חמישה חברים שלי אמרו לי שהשמנתי בפנים . בכל אופן אני בתהליך ירידה וחזרה למשקל שלי שהוא 53 ק"ג. חשוב לי לציין שהנפיחות או ההשמנה ( לא יודע אך להגדיר את זה בדיוק) היא סמטרית ( השמנה / נפיחות בלחיים , ובסנטר). מה יכולה להיות הסיבה לכך ? מה ניתן לעשות , זה מאוד מפריע לי ופוגע בביטחון שלי אשמח לתשובה מפורטת תודה מראש

אבי שלום, לעיתים השמנה כמו שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לבעיה הורמונלית. אני ממליצה לפנות לבירור אצל אנדוקרינולוג כדי לשלול שיש בעיה.

23/09/2015 | 22:09 | מאת: טל

שלום לכולם אני טל, בת 23, רזה ונמוכה, מעוניינת להעלות במשקל בערך 6 קילו לפחות, אשמח לשמוע הצעות לתוספות לארוחות ובין הארוחות. אני מעוניינת לאכול אוכל בריא אבל בהחלט גם להשמין כי אני זקוקה לזה, כך שאשמח לרעיונות גם בריאים אבל גם עתירי קלוריות פה ושם לא יזיקו ;) יש לציין שהמשקל שלי הוא לא גבוה מגורמים גנטיים בלבד ואני אוכלת בכל יום שלוש ארוחות בריאות ומזינות, לא נוגעת בחטיפים ושוקולדים כמעט בכלל. מכינה עוגות וקינוחים משמינים המון אבל לא אוכלת מהם ממש הרבה. תודה מראש על התייחסותכם :) טל

24/09/2015 | 07:56 | מאת:

שלום טל, איני יודעת פרטים נוספים לגבייך מלבד העובדה שאת מעוניינת להעלות במשקל, לכן קחי בחשבון שהמלצות אלה הינן כלליות בלבד ואינן מחליפות בשום אופן ייעוץ תזונתי אישי, מה שתמיד מומלץ, בטח כשאת מודעת ואכפתית לגבי המצב. קודם כל הייתי ממליצה לך להעלות את מס' הארוחות ל5 או 6: הוספת 2-3 ארוחות בניים קטנות יכולות לקדם אותך במשימה, ובחירת מזונות עם צפיפות קלורית גבוהה (כגון מזון עם תכולת שומן גבוהה- אגוזים, שקדים, טחינה, אבוקדו) יכול בהחלט לספק תוספת קלורית משמעותית בלי לגרום לתחושת כבדות ומלאות. עוד אפשרויות הן שייקים ע"ב חלב/חלב סויה יחד עם פירות ואגוזים טחונים, עוגיות/עוגות (עם מרכיבים בריאים כמובן, עד כמה שניתן) או פשוט לאכול קצת יותר מכל דבר שאת אוכלת כעת, בהתמדה... לא ציינת האם את פעילה גופנית. תוספת מסת שריר בהחלט תעלה אותך במשקל אך תהווה גם שיפור בריאותי. כמובן, כל אלה הינן המלצות כלליות בלבד ובהחלט ממליצה לפנות לאיש מקצוע ע"מ לבדוק שהתפריט מאוזן ומספק את צרכייך ורצונתייך כעת. גם בנושא פעילות גופנית להעלאת מסת שריר ממליצה להוועץ במדריך מוסמך בנושא. בהצלחה!

24/09/2015 | 17:27 | מאת: טל

20/09/2015 | 18:28 | מאת: שלומית

האם אפשר לצרוך מיונז טבעוני לבעיית כולסטרול גבוה מאוד - 306? ואם כן מה הכמות היומית? ועל מאלו מרכיבים - שמנים צמחיים יש להימנע?

21/09/2015 | 08:14 | מאת:

שלום שלומית, בערכי כולסטרול כאלה כדאי לטפל- האם את נמצאת במעקב רפואי בעניין? אני לא יודעת מאיזה שמן את מכינה מיונז טבעוני אבל באופן כללי כאשר רמות הכולסטרול גבוהות מומלץ להמנע לחלוטין משומן טרנס, להפחית בשומן רווי, ובמקומו להעדיף שומן בלתי רווי (בדר"כ נמצא במזונות צמחיים). כמו כן ישנן המלצות נוספות של הוספת סיבים תזונתיים לתפריט, הורדת משקל, הפסקת עישון והוספת פעילות גופנית. כמו שאת מבינה, המלצות אלה הנן כלליות בלבד ואינן תחליף לייעוץ אישי ומסודר בנושא כל כך חשוב. אנא גשי לאיש מקצוע (דיאטן/ית) ע"מ לקבל ייעוץ שכזה.

19/09/2015 | 16:47 | מאת: רינה

שלום רב, האם שתייה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים טובה לבריאות? מה היתרונות? והאם יש גם חסרונות? תודה רינה

20/09/2015 | 13:20 | מאת:

שלום רינה, ככל מזון מן הצומח בקקאו ובחרוב שפע יתרונות תזונתיים, אולם איני מוצאת סיבה לשתות את המיצוי, כיוון שבדר"כ הוא אינו "טהור" (מוספים לו חומרים), עובר תהליך עיבוד כלשהו המרחיק אותו מהמזון המקורי והטוב שהיה פעם, מכיל הרבה יותר מידי קלוריות ובמקרה של קקאו גם בדר"כ משונע ע"פ כדוה"א מה שמבטיח שאינו טרי וגם גורם נזק סביבתי. חרוב- אפשר פשוט לקטוף מהעץ הקרוב ולנשנש בכיף, בהחלט עדיף יותר.

אז האם פיקנוגנול 100 מג ו4 מג אסתקסנטין שאני לוקח אותם בהפרש של 12 שעות נחשב כבר לעודף אנטיאוקסידנטים לבחור באמצע שנות ה20? איך אפשר לדעת מתי אני חוצה את הגבול? למעט שני התוספים האלה אני לא לוקח שום תוסף. דיברתי בעבר עם נטורופתית היא אמרה שאין בעיה עם זה אבל עכשיו כשאמרתם שיש סיכון בעודף אנטיאוקסידנטים אני די מבולבל.

עודף נוגדי חמצון מתכשירים ולא מהמזון הוכח כמסוכן במספר מחקרים מאוד גדולים. מגביר סרטן, התקפי לב ועוד. למרות שלכאורה אמור לעשות ההיפך! לא נתון לויכוח. גם אי אפשר לומר שיש פה למישהו אינטרס - כי זה דווקא פגע במכירות. מה כדאי לקחת? לגבי האסתקסנטין - היות והמינון סביר, אפשר לקחת. לגבי הפיקוגינול, לא מוצאת את המקבילה במזון - כך שלא יכולה לחוות דעה.

היי שירה תודה רבה שענית לי, האם התפריט הנוכחי שלי כן מתאים לי? דרך אגב, אני בת 16, גובהי 1.55 ואני שוקלת 43 בוקר- *פרוסה גדולה של לחם מקמח חיטה מלא (ביתי) *כף טחינה גולמית משומשום מלא (גדושה) *ירק (קולרבי / גזר/ עגבנייה/ מלפפון ) ביניים-*2 פירות ( תפוח+שזיף שחור/ תפוח +מנדרינה ) צהריים-* כוס פחמימה (קוסקוס מלא/ כוסמת/בורגול מלא/פסטה מלאה)/תפו"א בינוני/רבע בטטה *4 כפות (גדושות) קטניה (גרגירי חומוס/עדשים/שעועית ) *ירקות מבושלים (בערך 2-3 כוסות , אני לא סופרת ירקות ) *כפית שמן + כפית צנוברים / רבע אבוקדו קטן + כפית צנוברים או שמן ביניים -*10 ענבים שחורים *5 אגוזי קשיו. ערב- *ביצה קשה / חצי קופסה טונה במים *ירק (גזר/ גמבה וכו ) לפעמים בארוחת בוקר אני מכינה כפית טחינה גולמית +כפית סילאן במקום כף מלאה של טחינה, ולפעמים אני מחליפה ארוחת ביניים ב2 בננות.

הי קמילה, השינויים בתפריט מינורים ושוליים, וזהו עדיין תפריט אשר אינו מספק את צרכייך כעת. בכלל, הצמדות ל"תפריט" (ובוודאי תפריט כל כך "קשוח") אינה רצויה בעיני ויכולה להוביל למקומות פחות נעימים. כיוון שאכפת לך ואת מודעת (וזה נפלא!), אני עומדת בהמלצתי לגשת לייעוץ מקצועי, אחראי ואישי. בהצלחה :)

15/09/2015 | 20:33 | מאת: מירב

שלום רב, האם אכילת רימונים שהתוכן שלהם לא אדום ,אלא מין צבע בהיר כמעט לבן,האם יש לו את אותם היתרונות כמו הרימונים האדומים? ובנוסף ,אם בסחיטת הרימונים נישארים גם כמה חרצנים האם זה מזיק לשתות יחד עם המיץ? תודה מראש לתשובה מירב

16/09/2015 | 13:55 | מאת:

שלום מירב, מניחה שהיתרונות דומים, אך לא מצאתי תשובה מדויקת לשאלתך (הצבע נובע מחשיפת הפרי לשמש אך איני יודעת עד כמה משפיע), ולא מזיק לשתות בכמות קטנה גם את החרצנים, אם אין בעיות/ניתוחי עבר במערכת העיכול

14/09/2015 | 22:53 | מאת: קמילה

היי, אני בת 16, גובהי 155, ומשקלי 43-44. הייתי רוצה לדעת אם התפריט שלי מתאים לי מבחינה הזו. קישור לתפריט: http://srv1.jpg.co.il/3/55f724473595a.png

שלום קמילה, התפריט הינו תפריט רעב אשר לחלוטין לא מכיל את הדרישות התזונתיות לנערה בגילך. אנא ממך, גשי לדיאטן/ית ע"מ לקבל תפריט מתאים יותר ואל תמשיכי עם תפריט זה.

14/09/2015 | 18:46 | מאת: דגנית

שלום רב במידה והמשקל לא מהווה בעיה (אני רזה) האם יש הגבלה בכמות האבוקדו שאפשר לאכול ביום?

16/09/2015 | 10:58 | מאת:

שלום דגנית, כמו בכל תחום בחיים, מידתיות היא כל הסיפור :) למרות שאבוקדו הוא נפלא אני לא יכולה לומר ש"אין הגבלה". ישנה כמות מסוימת של שומן רצוי בתפריט (כ30% מהקלוריות) וכדאי לשלב את האבוקדו בתוך מסגרת זו. אני מאמינה שבאכילה מודעת ומותאמת (והכוונה לאכילת מזון טבעי, לא ג'אנק או כזה המגיע באריזה) ישנה הגבלה טבעית של הגוף, ומקווה שכך זה המצב אצלך. אם את רוצה לבדוק יותר לעומק את התפריט שלך ממליצה לך להפגש עם איש מקצוע (דיאטן/ית) רק בריאות

11/09/2015 | 22:42 | מאת: רלי

שלום,קניתי זרעי צ'יה שחורים כי הבנתי שהם מאוד בריאים ורציתי לדעת איך לשלב אותם באוכל? השרתי אותם במים למשך 20 דקות והם הפכו לג'ל והבנתי שאםשר פשוט לאכול אותם כך או לאכול את הזרעים כפי שהם ללא השרייה האם נכון? האם צריך לבשל אותם ? תודה.

14/09/2015 | 09:58 | מאת:

שלום רלי, נכון, אפשר לאכול אותם ללא צורך בהשרייה, וכדאי להוסיף למזונות אשר לא עוברים חימום ע"מ למנוע את חמצון השמן (ולכן גם לא לבשל!)-יוגורט, סלט, טחינה, שייק וכד'.

11/09/2015 | 09:45 | מאת: סי

שלום, גיל 41. מחזור סדיר ב4 החודשים האחרונים ירדתי בכמות אכילת בשר בקר וביצים, גם עוף וגבינות מעט, הרגשתי שהגוף מעט כואב לי , אולי זה השרירים או הגידים. בגלל מזג האויר החם, מדליקה מזגנים ויוצאת מחום גבוה למזגן קר. שאלתי ממה הכאבים, מפאת גילי? ירידה באסטרוגן אולי? או ירידה באכילת כמויות בשר בקר? או המזגנים, או בכלל בגלל לחץ של החתונה שלי שמתקרבת בעוד פחות מחודש? תודה ושנה טובה!

14/09/2015 | 09:55 | מאת:

שלום סי, קשה לדעת, המידע שנתת הוא חלקי בלבד ויש צורך בהכרות יותר עמוקה עם הרקע הרפואי שלך על מנת לנסות ולענות באחריות הדרושה. אם תרשמי מידע נוסף נוכל אולי לנסות לעזור, אך לדעתי שווה פשוט לגשת לרופא המשפחה המכיר אותך ולהתחיל את הבירור משם. חג שמח ושנה טובה ומזל טוב

10/09/2015 | 13:24 | מאת: דינה

שלום רב האם אכילת גרגרי רימון טוב לסוכרתיים? בתודה מראש

11/09/2015 | 11:01 | מאת:

שלום דינה, ככל מזון, אין "טוב" או "רע" לסוכרתיים אלא יש עדיף ועדיף פחות, וכמובן שהדבר תלוי בגורמים רבים כגון כמויות אכילה, צירוף למזון נוסף, מה ומתי אכלנו קודם ועוד ועוד ועוד... חופן גרגירי רימון (כ60 גר') מכיל כ50 קלוריות, שהיא מנת פרי. במסגרת התפריט (ובליווי דיאטן/ית) כמובן שניתן לשלב בתור מנת פרי. חג שמח

10/09/2015 | 00:36 | מאת: בני

היי, אני שוקל 125 קילו והייתי רוצה לדעת כמה דברים. האם שינוי לתזונה בריאה (עפ"י תזונאית) יכול לגרום להזעה מוגברת, דבר מאוד מוזר אנו מרגיש מאז שהתחלתי להתאזן בארוחות שלי ולסדר מרגיש שאני מזיע יותר מכל שטות. זה מתחיל בקרקפת ובגב וכן הלאה.

10/09/2015 | 10:58 | מאת:

שלום בני, אני יכולה לחשוב על סיבות נוספות וטובות יותר להזעה מוגברת (למשל החום הנורא בזמן האחרון..) וגם, ייתכן והשינוי התזונתי גורם לך להרגיש "קל" יותר ואתה פעיל יותר/פאסיבי פחות מבעבר. בכל מקרה, לא חושבת שהאשם הוא בשינוי התזונתי המבורך. שיהיה בהצלחה :)

08/09/2015 | 16:21 | מאת: שי

שלום, אני שי בן 16, תלמיד כיתה יא. מתחילת כיתה ט אני חווה כאבי בטן מרובים, ומידי פעם שלשולים. עד סוף כיתה ט, כמעט כל בוקר היה לי שלשול. (מוטב לציין שרוב השלשולים היו בבוקר) וכאב הבטן הוקל ונעלם אחריהם. אובחנתי בכיתה ח כרגיש ללקטוז, עברתי בדיקות צליאק ועוד כמה בדיקות למחלות וסרטן המעי והכל הראה שאין כלום. בדקתי באינטרנט תסמינים של המעי הרגיז, ונראה שזה תואם, מה גם, שלפני שנה עשיתי דיאטה להקלה עם התסמונת ובמשך תקופה דיי ארוכה המצב היה רגוע. עכשיו אני בארהב והטיפולים פה יקרים מאוד, אז לפני שאנחנו פונים לרופא פה, יש למישהו חוות דעת על המצב? תודה רבה.

10/09/2015 | 10:55 | מאת:

שלום שי, כתבת שהטיפולים יקרים אך לפני כן שטיפלת בעצמך באמצעות "דיאטה להקלה" (מהי? מי נתן לך אותה?) שעזרה. אם נקטת בדרך מסוימת שעזרה לך מדוע הפסקת? מעי רגיז מגיב גם בשינוים רגשיים ויכול להיות שהמעבר לארה"ב או שינויי חיים אחרים גם משפיעים, כך שאני ממליצה לך לנסות ולחזור למזונות שכן הקלו סימפטומים, לנסות לאתר קושי רגשי ודרכי פתרון (אם ישנם) וכמובן במקביל בדיקה עם דיאטן/ית שאתה אכן מקבל את כל רכיבי המזון להם הגוף שלך זקוק. אגב, גם אם אין צליאק יכול להיות שאתה רגיש לגלוטן (לא אבחנת צליאק אבל כן מגיב רע לגלוטן במזון) ויכול להיות שאינך מקפיד על "רגישויות" נוספות שלך והדרך ללמוד אותן תהיה בעיקר ניסוי וטעיה. בכל מקרה ממליצה לערוך ברור רפואי נוסף. בהצלחה

07/09/2015 | 08:28 | מאת: דלית

שלום מה התועלת והזמינות של ברזל מאכילת פירות? אני אוכלת שפע של פירות מכול הסוגים,האם אני מקבלת את הברזל מהם? דלית

07/09/2015 | 08:36 | מאת:

שלום דליה, שפע של פירות זה מבורך (בדר"כ...), אבל לא הייתי מסתמכת עליהם כמקור ברזל. הם מקור מצוין לויטמינים, מינרלים וסיבים, אבל כמות וזמינות הברזל נמוכה. שיהיה בתאבון

05/09/2015 | 14:56 | מאת: ורדה

אני מבקשת לדעת מה אפשר לאכול בארוחת צהריים במקום תפוח אדמה או אורז למי שהסכרת גבולית. וכן מה בקשר לקינואה האם הערך הגליקמי שלה גבוה ? תודה

שלום ורדה, הערך הגליקמי של קינואה נמוך יותר מתפו"א/אורז אבל זה לא רק עניין של ערך גליקמי אלא גם כמויות, אופן בישול, הרכב הארוחה הכוללת, מה אכלנו לפני/אחרי ומתי ורגישות אישית. אפשר לאכול קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס, פול, סויה, אפונה וכו') או את שאר הפחמימות בכמות קטנה יותר במקום מה שציינת, אבל כל מה שכתבתי בהתחלה נכון גם לגבי הקטניות. מאוד מאוד חשוב למי שיש סכרת גבולית לגשת לדיאטן/ית ע"מ להתאים תפריט, זהו בהחלט מצב הפיך וזה הזמן ללמוד כיצד לאכול נכון ולמנוע תחלואה בעתיד לבריאות

שלום אביב, בכל הארץ (ובכל קופות החולים) ישנם תזונאים רבים המטפלים במנותחים בריאטרים. לא כתבת מהיכן אתה/קופ"ח/פרטי ולכן קשה לענות על כך, הרישמה ארוכה. אתה יכול לחפש ברשת או לפנות שוב אלינו עם פרטים ממוקדים יותר

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > ... 304