למומחית בנושא חישוב חלבון מאגוזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/03/2015 | 19:01 | מאת: דן

שלום רב אם אני רוצה לקבל 40-35 גרם חלבון ליום משקדים כמה לאכול מכול סוג ---ביחידות? ואם משלב כוס גרעינים לבנים ושחורים עם קליפה באותו יום כמה שקדים ביחידות שלא העמיס על הקיבה ?? אך אקבל את מנת החלבון ליום. ביום אחר : אם מצרף פיסטוק עם קליפה כמה יחידות לצרף לשקדים וגרעינים? תודה

02/04/2015 | 13:22 | מאת:

שלום דן, קצת קשה לי להבין מדוע הרצון לקבל את החלבון דווקא משקדים/גרעינים/פיסטוק העשירים בשומן ופחות בחלבון, אך אנסה לענות בכל מקרה על השאלה כ150 יחידות שקדים יספקו 35-40 גר' חלבון (יחד עם הרבה מאוד קלוריות, בערך 1000). כוס של גרעיני חמניה או דלעת יספקו כ30 גר' חלבון (מקורות שונים נע בין 25 גר' ל39 גר') ושוב, יחד עם הרבה מאוד קלוריות (600-800 קל') בכל פיסטוק 0.14-0.2 גר' חלבון אחוז השומן בצריכה כזו הינו גבוה מאוד, וייתכן ואינו רצוי. אם ברצונך להעמיק את השאלה ולפרט אשמח לענות שוב