אבקה להשמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/04/2015 | 20:03 | מאת: אדוה

שלום. אני כבת 25 ושוקלת 50- 47 ק"ג (זה משתנה כל הזמן). אני 1.70 ותמיד סבלתי מתת משקל. תמיד אכלתי בריא ואף פעם לא היה לו חוסרים. אני רוצה להתחיל לקחת אבקה שמורכבת מפחמימות, חלבונים ושומן על מנת להשמין (אבקה ללא גלוטן). אפשר להוסיף 650 קלוריות ביום ואפשר להוסיף 1300. האם להוסיף צריכה כזו גדולה של קלוריות עלולה להזיק לגוף? כמה קלוריות מומלץ להוסיף לגוף ביום? מתי כדאי לקחת את זה? עם האוכל? או על קיבה ריקה? יש לציין שאני גם סובלת תקופה מהליקובקטר פילורי. האם זה יכול להזיק? תודה מראש.

08/04/2015 | 12:20 | מאת:

אדוה יקרה, במצב המורכב שאת מתארת היה הכי נכון להיות בקשר עם דיאטנית שבעצמה בקשר עם הרופא המטפל. לגבי הליקובקטר יש צורך לטפל רפואית. לגבי אבקות למיניהם, אם האכילה טובה, לכאורה אין בעיה. אבל אם האכילה לפני התוסף ממש ירודה יש להתחיל תיסוף בהדרגה, כי אחרת זה יכול להיות מסוכן, מה שנקרא תסמונת ההאכלה מחדש. יש אבקות מצויינות של חברת הדסה, והם גם נותנים יעוץ שחל דיאטנית מטעם החברה. וכמובן בכל קופת חולים תוכלי לקבל סיוע. בהצלחה והרבה בריאות

08/04/2015 | 12:20 | מאת:

אדוה יקרה, במצב המורכב שאת מתארת היה הכי נכון להיות בקשר עם דיאטנית שבעצמה בקשר עם הרופא המטפל. לגבי הליקובקטר יש צורך לטפל רפואית. לגבי אבקות למיניהם, אם האכילה טובה, לכאורה אין בעיה. אבל אם האכילה לפני התוסף ממש ירודה יש להתחיל תיסוף בהדרגה, כי אחרת זה יכול להיות מסוכן, מה שנקרא תסמונת ההאכלה מחדש. יש אבקות מצויינות של חברת הדסה, והם גם נותנים יעוץ שחל דיאטנית מטעם החברה. וכמובן בכל קופת חולים תוכלי לקבל סיוע. בהצלחה והרבה בריאות