שינוי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2015 | 13:12 | מאת: מיה

שלום התחלתי את דיאטת 3 השעות ורציתי לדעת איך לעשות אותה הכי טוב. בעיקרון אני אוכלת מנות כל 3-4 שעות לדוגמא: 11:00: שתי פרוסות לחם, גבינה, פרי. 14:00 אורז, קטניות, סלט, טחינה. 17:00 שיבולת, יוגורט, בננה 20:00 סלט, עוף, תפ"א 23:00 פרי, שקדים הכל במנות בינוניות. שאלותי הן: 1. איך הדיאטה מגבירה את חילוף החומרים והאם יש השפעה על השומנים בשיטה זו? 2. אם יבוא לי קינוח אחת ל...האם להכניס אותו במקום אחת הארוחות או בשילוב כדאי שאשבע(לדוגמא מ3 עוגיות לא אשבע) 3. מה קורה אם אני בחוץ ואין בנמצא אוכל מזין ועברו לדוגמא 5 שעות כי לא היתה ברירה האם זה מאט את קצב חילוף החומרים. תודה

01/04/2015 | 16:27 | מאת:

מיה שלום, אני ממליצה לשאול את כל השאלות הללו את מי שנתן לך את הדיאטה ובנה אותה. כעקרון יש כאלה אשר מאוד מתנגדים לאכילה כל שלוש שעות. אני מבינה שזה מונע רעב, ויש בזה אולי יתרון. אבל שוב - אולי כן חשוב לאכול לפי רעב ? לגבי השאלה האחרונה היא הקלה ביותר, אם רוצים לאכול מזין בחוץ לפי תפריט שהחלטת עליו מראש - קחי אתך אוכל. בהצלחה.