חלבון בתזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2015 | 00:55 | מאת: רונית

אני אשה בת 59, רזה ומבצעת פעילות גופנית מתונה בלבד. האם כמות החלבון היומית שעלי לצרוך מחושבת רק על פי המשקל שלי? או שיש רמה מינימלית המומלצת לנשים בגילי ? ואולי רמה מקסימלית מאחר שמשקל גופי אינו גבוה? תודה מראש

07/05/2015 | 10:49 | מאת:

באופן כללי, כמות החלבון הנדרשת מחושבת על פי משקל הגוף. במצב בריאות תקין וברמת פעילות גופנית נמוכה-בינונית, ההמלצות הן 0.8 גר' לק"ג משקל גוף ליום, כאשר מעל גיל 60 מומלץ מעט יותר, כ1 גר' חלבון לק"ג גוף. בפועל, רובנו צורכים הרבה מעבר לכך