אורז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/04/2015 | 23:18 | מאת: אורז

איזה אורז נחשב להכי בריא? אורז מלא? חום? שחור? בסמטי? הודי? אני יודעת שחשוב לגוון ולאכול מהכל אבל נגיד- תאורתית שעלי לקחת איתי לאי בודד סוג אחד בלבד- אז אם כבר אורז- מה הסוג הבריא והמומלץ ביותר? אגב- האם אוזר מכיל גלוטן? ואיך מוציאים ממנו את העמילן תודה

03/05/2015 | 14:16 | מאת:

שלום לך, לא יכולה להכתיר סוג אורז אחד למלך, והאמת היא שבאי בודד כדאי לאכול מה שגדל על האי.. (באופן כללי, מזון מקומי עדיף מבחינות רבות) אבל לעיניינו, כדאי לבחור אורז עם קליפתו (מלא/חום/בר/אדום) או בסמטי, העדיפים על האורז הלבן אורז אינו מכיל גלוטן ושטיפות מרובות של האורז והשרייתו מפחיתים כמות עמילן