תזונה מאזנת הורמונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/04/2015 | 13:19 | מאת: שיר

סובלת מאוד מהתעצמות מכאובים לפני מחזור. כמו טחורים , כאבי מחזור, עצבנות. האם יש תזונה שיכולה לאזן את המצב ?? אחרי המחזור הכל נעלם עד הביוץ ואז שבוע לפני המחזור הכל חוזר

08/04/2015 | 12:14 | מאת:

מצרפת לך פה סיכום על בסיס מחקר מדעי של הידוע נכון להיום: סידן הוא התוסף היחיד שהוכח במחקר כפול סמיות כמפחית סימפטומים. 1000-1200 מ"ג ליום מפחיתים משמעותית תופעות PMS אולי עוזרים: מגנזיום במינון יומי של 200-400 מ"ג. יש לזכור שיש לו אפקט משלשל ועלול לגרום אי נוחות במערכת העיכול. B6 יש עדויות סותרות על השפעתו. בכל מקרה לא מומלץ ליטול יותר מאשר 100 מ"ג ליום. עוד הומלץ לתקופה זו תזונה עשירה יותר בפחמימות מורכבות. צמחי מרפא - לא הושגו הוכחות מדעיות.

08/04/2015 | 23:39 | מאת: שיר

איזה סוג סידן את ממליצה לקחת?כמוכן הסידן שלי בדם 9.2 האם ישנה סכנה בלקחת 1200 כל יום ?עודף סידן?אבנים בכליות?