פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
26/11/2015 | 17:56 | מאת: בני

שלום, אני במשך שנים אוכל נכון, אוכל הרבה ירקות ופירות בשילוב עם בשר עוף ביצים ודגים. אני מסתכל לאורך הסיטורית בדיקות הדם שלי ב-10 שנים האחרונות (4 בדיקות ) ותמיד הברזל , החומצה הפולית , ה- B12 על המינימום (בנוסף למגנזיום , האנזים פוספטאז , HDL ו- LDL ) אני מנסה להבין למה הגוף שלי לא סופג ויטמינים ומינרלים חשובים אלו ? למה רמת האנזים פוספטאז נמוכה? (הבנתי שזה גם קשור לניצול האנרגיה ועייפות) תודה מראש

שלום בני, האם אתה חש תסמינים נוספים? מתי היו הבדיקות האחרונות? האם נבדקת לצליאק? יכולות להיות סיבות רבות למה שאתה מתאר (ואגב, אני מבינה שאתה "על הגבול" ולא מתחת למינימום, כך שעדיין תקין). כיוון שיש צורך באנמנזה מפורטת כדאי לגשת (עם בדיקות עדכניות) לרופא/ת המשפחה ולדיאטן/ית קליני ע"מ שיוכלו לברר פרטים נוספים ולענות לך טוב יותר. בהצלחה

26/11/2015 | 13:36 | מאת: יעל

שלום, אני מנסה להשיג אבקה בשם סקנדישייק אך לא מוצאת. האם יש אבקות השמנה אחרות מומלצות?

03/12/2015 | 10:38 | מאת:

שלום יעל, יש מספר חברות שיש להן אבקות מועשרות קלוריות, בהן חברת הדסה וחברת איזי ליין. מצרפת לך קישור לאתרים של החברות http://www.easyline.co.il/ http://www.hadassa.co.il/

25/11/2015 | 23:01 | מאת: טליה

שמעתי שצבעו המקורי של דג הסלמון הוא לבן ושצובעים אותו. האם ידוע איפה ניתן להשיג את הדג ללא הצבע? תודה.

26/11/2015 | 09:24 | מאת:

יש בטבע גם כאלה וגם כאלה. הצבע נובע מפיגמנט הנמצא במזון הדג (כמו סרטנים)- מכאן, אם הדג לא אוכל מזון זה בשרו יהיה לבן יותר, אבל זה לא נכון ש"הצבע האמיתי" הוא לבן. שאלות נוספות בעניין את יכולה להפנות לארגון מגדלי הדגים בישראל http://www.dagim.org.il/

25/11/2015 | 18:29 | מאת: רחל

מצאתי שעלי גפן עוזרים לי לבעיות של ליחה/ ברונכיט/ גירויים בושט אולי. האם יש מרכיב מסויים בעלי הגפן שיכול להסביר את ההשפעה ואם כן, באילו עוד מזונות מרכיבים קיימים. תודה.

26/11/2015 | 09:20 | מאת:

שלום רחל, לא מצאתי קשר שכזה בספרות מקצועית. אם כך את חשה וזה עושה לך טוב-אשרייך, ובתאבון.

24/11/2015 | 10:12 | מאת: עוז

איפה אפשר לקנות גרגר נחלים והאם הוא מופיע בשם אחר תודה עוז

26/11/2015 | 09:27 | מאת:

שלום עוז, לא מכירה שם אחר לגרגר הנחלים, ואפשר לקנות אותו בשווקים מסוימים, חלק מרשתות השיווק והירקנים, ואפשר גם לגדל לבד. ממליצה לך פשוט לשאול בסביבת מקום מגורייך

24/11/2015 | 00:24 | מאת: ש

שלום רב, ברצוני לדעת האם בגבינות צהובות טבעוניות העשויות ברובן משמן קוקוס יש שומן טראנס בגלל שהן מוצקות האם יש סיכון שהשמן הפך למוקשה שאלה 2 מאיפה מגיע השומן הרווי הגדול אם השומן צמחי צירפתי קישור היכן ניתן לראות את המרכיבים התזונתים של גבינה כזו http://www.foodsdictionary.co.il/Products/596/%D7%A6%D7%94%D7%95%D7%91%D7%94%20%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA תודה

26/11/2015 | 09:38 | מאת:

בגבינות מהסוג הזה סביר שאין שומן טראנס, משום שרב השמן בקוקוס הינו רווי (שמן הקוקוס ייחודי יחסית בעולם הצומח בגלל הרכב השומן הזה).

23/11/2015 | 17:54 | מאת: yol

לאחרונה נמדדו לי ערכי ברזל - 66 האם יש צורך בנטילת תוספי ברזל? תודה

26/11/2015 | 09:36 | מאת:

שלום לך, אי אפשר לענות על שאלה כזו מפרט בודד בלבד, ממליצה לפנות לרופא משפחה עם תוצאות כל הבדיקות

22/11/2015 | 15:56 | מאת: קורל

שלום, אני מכינה לי כל יום דייסת קוואקר ומשתמשת לשם כך בככוס חד פעמית של חלב (קטנה סטנדרטית) ובכפית גדושה של דבש. רציתי לדעת אם זה חורג מהכמויות המומלצות של מוצרים אלה ליום. (לא משתמשת באף אחד מהם מעבר לדייסה) תודה!!

שלום קורל, אין "כמות מומלצת" של חלב או דבש (או לצורך העניין כל מזון שלם אחר), והכמויות שציינת לא נשמעות לי כמשהו חריג אלא סטנדרטי. בתאבון

21/11/2015 | 18:38 | מאת: שואל

האם זה בסדר לקחת 3 פרוסות גבינה צהובה ביום ( זה חלק מתפריט התזונה שלי לעלייה במסה ) ? פשוט יש את השמועה מגיל קטן שיותר מדי גבינה צהובה לא בריא בגלל כולסטרול. מצד שני, בדקתי ואפילו בביצה אחת שאנו אוכלים יש יותר כולסטרול (300) לעומת גבינה צהובה (30 לפרוסה אחת ) וכך בעוד מוצרים ואילו עליהם לא מזהירים מפני הכולסטרול.

23/11/2015 | 08:48 | מאת:

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך על תפריט זה, אבל אני לא הייתי ממליצה על 3 פרוסות גבנ"צ ביום באופן קבוע, ולא בגלל הכולסטרול. כולסטרול דווקא אין כ"כ הרבה במוצר זה, אבל נתרן ושומן רווי כן, ויש מקורות טובים ומזינים יותר לעלייה במשקל (למשל מקורות שומן מהצומח- כדוגמת אגוזים ושקדים). בהחלט אפשר לשלב גבנ"צ מידי פעם, אבל אם אתה מעוניין גם בשיפור איכות התפריט ולא רק בהרכבו כדאי להוועץ על איש מקצוע ולקבל תפריט מתאים יותר בהצלחה

20/11/2015 | 20:16 | מאת: אור

שלום, אני אור בת 15. כבר במשך שבוע הכנתי לעצמי תפריט קבוע שכל יום אני אוכלת את אותה כמות האוכל ואוכל בריא. מה שכן, בניתי את התפריט כי ראיתי שהפנים שלי נהיו קצת מלאות יותר מה שאני אוהבת אך הגוף שלי גם השמין וזה,מה שמדאיג אותי. השאלה שלי אם אני אמשיך לאכול את אותה הכמות כל יום אני אמשיך להשמין או שישאר כמו שאני עכשיו? ועוד שאלה האם אםשר להשמין בפנים מלבלי להשמין בגוף? הבעיה עם התפריט הוא שלפעמים אני פשוט אוכלת בכוח למרות שאני לא רוצה כי אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת נותן לי אנרגיה. וכמובן גם ההשמנה בפנים שאני אוהבת.. יש לציין שלפני שבניתי לעצמי תפריט כזה הגדלתי מינונים בכמות הדגים, הירקות והפירות. התפריט היומיומי הקבוע שלי בנוי מ: 2 בננות 3 תפוחים 2 סלטים (הכוללים בסהכ 4 עגבניות 4 מלפונים מוסיפה לשם עלים, קוביות פטה, נבטים..) 7 שקדים, 7 - אגוזי מלך כוס יוגורט עיזים 2 חתיכות סלמון מלוח עד 4 מאפים של בצק עלים וכדורים קטנים של בשר בקר בכל אחד מהם אפוי בתנור

הי אור, כתבת משהו מאוד חכם: "הבעיה עם התפריט הוא שלפעמים אני פשוט אוכלת בכוח למרות שאני לא רוצה". זו בדיוק הבעיה עם תפריטים כתובים מראש- הם מבלבלים לנו את תחושות הרעב והשובע הטבעיות, והרבה פעמים גם מקלקלים אותם, וחבל. לא כל יום אנחנו רוצים לאכול את אותו הדבר, באותה הכמות, ובאותה השעה, וכדאי מאוד להקשיב לגוף (והאמת, לא רק בעינייני אוכל), כי הוא מספר לנו הרבה. יש לך הרבה מזון מהצומח בתפריט, שזה מצוין, אבל אני לא יכולה לדעת "מרחוק" אם התפריט מתאים לך כי לצורך כך דרושים מס' מפגשים והכרות אישית. ממליצה לך בחום להפגש עם דיאטנית, אני חושבת שתוכלי להעזר בה וללמוד מכך הרבה. בהצלחה

18/11/2015 | 22:13 | מאת: יצחק

יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם אז אין לחמים ללא שומן כזה? מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו? וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה? אפילו בשיבולת שועל, קינואה, בכל דבר ממש. אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים? תודה

23/11/2015 | 08:41 | מאת:

שלום יצחק, כל הכבוד על העירונות ותשומת הלב לבריאות! אתה צודק, ברב הלחמים אכן מצויין שומן טראנס אבל בדר"כ, הכתוב מציין שמכיל פחות מ0.5 גר'. שים לב- גם אם המוצר לא מכיל בכלל שומן זה, "פחות מ0.5 גר'" זה עדיין נכון... וכל זאת למה? מצרפת לך את התקן לסימון תזונתי החדש שכולל את ציון שומן הטראנס (http://www.health.gov.il/legislationlibrary/health-mazon09a.pdf וגם בהמשך התיקון http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/kt7019.pdf)- ב2 המסמכים מצוין: אם תכולת חומצות שומן טראנס אינה עולה על 0.5 גרם ב–100 גרם, יסומנו לצד רכיב שומן זה המילים פחות מ–0.5 גרם או 0.5 גרם, לפי העניין; מידע נוסף אתה יכול למצוא ב http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/01042014.aspx לסיכום, מעבר לטבלת הערכים התזונתיים (בה רשום רק ה"פחות מ0.5 גר'") כדאי להסתכל גם על רשימת הרכיבים ולוודא שאין שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית וכן להמעיט במוצרי מאפה קנויים שאינך יודע כיצד הוכנו וממזון מטוגן. כל אלה יכילו בדר"כ שומן טראנס רק בריאות

18/11/2015 | 22:01 | מאת: אביגדור

בן 60 , התחלתי לקבל מהרווחה מישלוחי מנות של ארוחות במגשיות שניתן לחמם במיקרו אחת לשבוע הם מגיעים עם המגשיות הקפואות סובל מ, יתר שומני דם , יתר לחץ דם, מקבל טומבקור וקרדילוק ללב ולוקח מיקרופירין יש היצרות 25% באחד הקרוטידים בצוואר השאלה שלי בכללי, היות ואני לא יודע במה מישתמשים שם להכנת המזון למשל רוטב לאיטריות או שאר המרכיבים, לא ברור האם יש בהם שומני טראנס וכו' האם סידור כזה של הארוחות, רפואית, הוא בטוח, או שלאורך זמן עלולות לצוץ בעיות בריאות, כמו למשל מסיבת שימוש בשומן טראנס, למשל ,במידה ויש את זה באוכל המוכן הזה? איך רצוי להיתיחס לזה? האם עדיף לוותר על המגשיות ולאכל מה שיש בבית ? אני מעריך את העזרה, אבל לגמריי דואג ורוצה לאכל בריא בלבד תודה

23/11/2015 | 09:06 | מאת:

שלום אביגדור, איני יודעת עד כמה באפשרותך לאכול אוכל בייתי בלבד, אבל אין לי ספק שזה בריא לאין שיעור ממזון שאינך יודע מה טיבו (ואתה צודק- לצערי, בדר"כ אין דגנים מלאים, חלקי בשר רזים, שמן איכותי וכדומה במזון בחמגשית...) אם אפשר, כמובן שעדיף לאכול בבית, בוודאי בהתחשב בגילך ובמחלות רקע. הדבר אגב נכון ברב המקרים לכולנו... רק בריאות

18/11/2015 | 18:37 | מאת: לי

יש לי אי סבילות ללקטוז וככל הנראה גם לפרוקטוז. אני עושה כרגע אלימינציה למזונות בעייתיים ובעיקרם פירות. שאלתי היא האם קורנפלור מכיל פרוקטוז והאם איננו מומץ לסובלים מאי סבילות לפרוקטוז? הלא ממנו מופק סירופ התירס. תודה

שלום לי, קורנפלור, עמילן תירס, מורכב משרשראות של גלוקוז, ולא מפרוקטוז. בנוגע לפרוקטוז - ממליצה בעיקר לשים לב למיצי פירות אשר עשירים בפרוקטוז וכן כמובן למוצרים מתועשים שעשויים להכיל אותו - הקפידי להסתכל על רשימת הרכיבים של המוצרים שאת רוכשת, שם תוכלי לראות פירוט לגבי האם הוסף פרוקטוז או לא. רק בריאות.

16/11/2015 | 11:17 | מאת: הדס

שלום בגן של הבן שלי בן שנתיים וחצי מקבלים לארוחת צהריים שניצל של עוף טוב . רציתי לדעת אם זה נחשב לשניצל מעובד והאם המרכיבים שלו מזיקים לבריאות הילד ? אם כן אשמח לדעת איזה מרכיבים לא טובים ולמה. הרכיבים : חזה הודו 32%,מים,פרורי לחם קמח חיטה 4.5% שומן הודו,סיבים תזונתיים חלבון צימחי (סויה/אפונה) מלח סוכרים מסמיכים מייצבים(פוליפוסטפט ...) תבליני חומר וטעם עמילן מעובד E 1404 מטוגן בשמן צימחי תודה מראש הדס

שלום הדס, כל מוצר שבא באריזה וברשימת רכיבים יש יותר ממילה אחת הוא מוצר מעובד מבחינתי, שאולי מעט מחמירה. לעניין העוף, אם תשווי שניצל שאת מכינה בבית (ולא מכניסה לו חלבון צמחי או עמילן מעובד, למשל) אז כן, זהו מוצר מעובד ולא הייתי ממליצה להאכיל בו ילד קטן. מצד שני (הפחות מחמיר והמתחשב במציאות בימנו), איני יכולה להגיד שהרכיבים יגרמו נזק, אלא עדיפים פחות. חשבי מאלו רכיבים היית מכינה שניצל בבית, וכך תדעי מה המרכיבים הפחות רצויים. זהו נושא קצת מורכב, הייתי ממליצה לקרוא את הכתבה המעניית בנושא שהתפרסמה לא מזמן כדי לראות תמונה יותר רחבה http://www.themarker.com/markerweek/1.2770032

16/11/2015 | 20:11 | מאת: הדס

16/11/2015 | 11:07 | מאת: נטע

חטיף אפונה יבשה מומלח (כזה שנמכר בפיצוציות/חנויות קטניות וכו') מה הערך הקלורי שלו וכמה זה בסדר לצרוך ממנו בדיאטת הרזיה?

16/11/2015 | 14:33 | מאת:

שלום נטע, מעריכה שב100 גר' יש כ400 קלוריות. כל דבר ניתן לצריכה במסגרת התפריט היומי, אך אין ספק שיהיה קשה להסתפק בכ30 גר' (שזו יכולה להיות א.בניים) כי זהו חטיף ממכר. מקווה שאת מתייעצת עם איש מקצוע ולא עושה דיאטת הרזיה עצמאית, שכן בדר"כ דיאטות הרזיה אינן יעילות ועדיף לשנות הרגלי חיים. רק בריאות

17/11/2015 | 08:14 | מאת: נטע

אני אכן נמצאת גם בייעוץ אצל דיאטנית ובינתיים כבר הפניתי גם אליה את השאלה והבנתי שהחטיף הזה לא מומלץ, מעבר לקלוריות הבנתי שהוא מכיל גם צבעי מאכל מסרטנים שאותם כמובן שאיני רוצה להכניס לגוף שלי. תודה רבה על התשובה.

16/11/2015 | 09:36 | מאת: אתי

שלום, אני סובלת מאקנה חריף מס' שנים (בת 25). הדבר היחיד שעוזר לי, זה נטילת גלולות שמאזנות הורמונלית. מעולם לא בדקתי את מקור הבעיה. האם הבעיה באמת הורמונלית או שמא עקב תזונה שלא מתאימה לגוף שלי. כיצד לדעתכם ניתן לאבחן מהיכן נגרם אקנה? אודה לתשובתכם המהירה עקב התפרצות אקנה קשה לאחר לידה

שלום אתי אקנה היא בעייה אשר אולי ניתן להקל עליה בעזרת שינוי תזונתי, אך אני בספק אם זה יהיה מוקד הטיפול, שכן הבעיה היא עורית והמנגנון ככה"נ דלקתי. כמובן שיש הרבה ויטמנים ומינרלים הקשורים לחידוש תאים ולבריאות העור, וייתכן שאינך צורכת מהם מספיק. אם העניין חשוב לך, ממליצה לגשת לייעוץ פרטני אצל דיאטן/ית לוודא שתפריטך מכיל מספיק מהרכיבים הנ"ל. בהצלחה

17/11/2015 | 17:28 | מאת: אתי

היי, תודה על התגובה!! כיצד ניתן להגיע לדיטאנית..? רופאת משפחה שולחת?

16/11/2015 | 09:35 | מאת: אתי

שלום, אני סובלת מאקנה חריף מס' שנים (בת 25). הדבר היחיד שעוזר לי, זה נטילת גלולות שמאזנות הורמונלית. מעולם לא בדקתי את מקור הבעיה. האם הבעיה באמת הורמונלית או שמא עקב תזונה שלא מתאימה לגוף שלי. כיצד לדעתכם ניתן לאבחן מהיכן נגרם אקנה ? אודה לתשובתכם המהירה בשל מצב התפרצות אקנה קשה מאוד לאחר הלידה.

התייחסנו לנושא מספר פעמים. כדאי לעשות חיפוש. בעקרון יש עבודות על אבץ וסלניום (אגוז ברזיל אחד ביום ישלים הסלניום - לא לקחת יותר מזה!) והיות ואת אחרי לידה, אולי באמת הנושא ההורמונלי אצלך מאודמשחק תפקיד. יש כום טיפולי ליזר לנושא שאולי כדאי לבדוק. דווקא בגיל המאוחר יותר. ראיתי תוצאות מדהימות. והכי חשוב - מזל טוב. תהני מהתוספת למשפחה!

15/11/2015 | 22:05 | מאת: ליאו

שלום קיימים בורגול דק בורגול עבה ובורגול מלא. רציתי לדעת האם הדק והגס נחשבים לחיטה מלאה או שזה בעצם חיטה רגילה (לבנה) ואין יתרון? תודה

הי ליאו, ישנם סוגים שונים של בורגול- דק או עבה זה עניין של גריסת החיטה (עד כמה נגרסת), אבל יש חיטה מלאה הנגרסת (ואז הבורגול מלא) ויש שגורסים חיטה קלופה (ואז הבורגול אינו מלא). בדר"כ מצויין על עטיפת המוצר האם הבורגול מלא או לא

15/11/2015 | 10:01 | מאת: סהר דלאל

מחפש אחר תזונאית קלינית בעלת זיקה לכושר גופני, לטובת ליווי מתאמנים בתוכנית כושר חדשה בירושלים.

18/11/2015 | 14:40 | מאת:

אתה יכול לפנות לעמותת הדיאטנים עתי"ד ולברר. הם מפרסמים אצלם באתר מודעות דרושים.

14/11/2015 | 22:15 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת ה6 החלה לימודיה השנה בכיתה א'. היא ילדה מקסימה ואהובה עם תאבון בריא. היא איננה שמנה לכל הדעות אולם בכיתתה ישנן מספר לא מבוטל של בנות עם גזרה צרה יותר משלה. לאחרונה היא החלה לשוחח על כך איתי ולשאול כיצד היא יכולה להראות "חלשה" יותר. כמו כן שמתי לב שהיא מנסה להפחית בכמויות אוכל והמתוקים לאורך היום. הדבר מטריד אותי מאוד שכן אני חוששת מכך שתפתח הפרעת אכילה. אשמח לייעוץ תודה מראש

16/11/2015 | 14:29 | מאת:

שלום אמא, לצערי, בימנו גם בגיל 6 ישנו עיסוק יתר בגוף ובנראות, וטוב מאוד ששמת לב לשינויים אצל בתך, שכן חששותייך אינן מופרכים. זהו נושא רגיש, מורכב, והטיפול בו קריטי- ולכן כמובן אין פה מקום לייעוץ אינטרנטי, אלא ממליצה לך לקבוע פגישה עם דיאטן/ית המתמחה בהפרעות אכילה בילדים בהקדם האפשרי. תוכלי לקבל כך הנחיות להתנהלות נכונה בבית ולהתייחסות מותאמת לתחושות בתך. הבסיס הוא הבית, ועם תמיכה גבית ישנו סיכוי טוב יותר שתהיה עמידה יותר מול השוואות בנות כיתתה. אנא אל תדחי את העניין, ובהצלחה

14/11/2015 | 17:25 | מאת: שואלת

שלום, בת 26 ,סובלת מדפיקות לב מואצות (פלפיטציות)ללא סיבה בריאותית. (הייתי אצל קרדיולוג שבדק אותי, עשיתי אקו לב,אקו לב במאמץ והולטר לב -כל הבדיקות תקינות) גם בדיקות דם ומעבדה רבות תקינות. רציתי לדעת אם יש מזונות או צמחים שידועים כמאטים דופק לב מהיר? תודה

16/11/2015 | 15:11 | מאת:

ראשית כל הכבוד שהלכת ועשית את כול הבדיקות הנחוצות. אתן פה כמה השערות, שלא בהכרח זה המצב, אבל כמו שאמרתי - השערה בלבד. יתכן ויש לך תנודות בדם ברמות סידן מאיזו סיבה. האם זה קורה בזמן מסויים (בוקר אחרי צום לילה? משהו אחר?). כדאי שדיאטנית תבדוק שיש לך צריכת סידן טובה וסדורה, וכן תבדקי שרמות ויטמין D שלך בדם תקינות. בנוסף, יש מחקרים על שמן זית ועל הגברת צריכת אומגה 3 בהקשר של הסדרת בעיות דופק (מההיבט של תקינות המוליכות החשמלית בלב). כמובן שזה ממש לא בהכרח הגורם / מקרה אצלך.אבל לא יזיק לשלב את שניהם בתזונה. ואחרון חביב, אולי על רקע חרדה? במידה וכן, הדרכה לנשימות עמוקות כאשר זה קורה יכול אולי לעזור. נשימות בטן עמוקות, כמו ביוגה.

14/11/2015 | 08:26 | מאת: נוי

האם סובין חיטה מכיל גלוטן ועמילן?

18/11/2015 | 16:13 | מאת:

כן וכן

14/11/2015 | 07:44 | מאת: שלומי

שלום , בן 31 ,בריא , אני מתאמן מזה כ10 שנים בחדר כושר משקולות ואירובי,יש לי כבד שומני ממש במקצת כך הרופאה אמרה לי .אני אוכל תזונה מאוזנת לחלוטין מלאה בסיבים מצומצמת בשומן בתוספת של גרעיני ציה וגוגי ברי. אני מאוד אוהב את תוסף התזונה ל ארגינין ורד בול אני מרגיש יותר אנרגיה באימון , שתי שאלות : 1. האם ל ארגינין פוגע בכבד ? 2 . האם רדבול עלול לגרום לכאבי ראש .?

שלום רב, בדקנו עם תומר פרידמן מאמן ספורט וסטאז'ר לתזונה, וכן עם מיכל קנול ראש צוות דיאטניות פנימיות אשר עובדת במרפאת כבד. להלן תשובתם: מהנתונים שנתת לא ניתן לדעת אם התזונה אכן מאוזנת (מאוזנת לטובת איזו מטרה??) ונחוצה אנמנזה תזונתית מפורטת לפני קביעה שכזו כי יתכן וכמות הפחמימה (במיוחד הפשוטה יותר) גבוהה מדי (גוג'י ברי, רד בול וכדומה). עלתה שאלה מה הסיבה לשימוש בL-ארגינין? אמנם לא ידוע שהוא משפיע לרעה על הכבד, אבל אין גם דעה כרגע שהוא נחשב משפר ביצוע. לגבי הרד בול – פחות מומלץ לצרוך רד בול במידה ויש כבד שומני בשל תכולתו. בנוסף הוא מכיל קפאין - ויתכן שאתה צורך כמות יומית גבוהה מדי מהמוצר ו/או משתיית קפה יומית יחד עם צריכת המוצר ולכן כאבי הראש.

13/11/2015 | 21:02 | מאת: מוניבה

אני חייבת עזרה עברתי שרוול לפני שלוש וחצי חודשים ירדתי 39 קילו ואני עדיין חייבת לרדת אך גילית שאני בהריון מה אני עושה כך איבדתי את הירידה של המשקל אודה לעזרתכם

16/11/2015 | 14:58 | מאת:

מוניבה יקרה, אנחנו בדיוק מתארגנים למרפאה המטפלת בנושא זה בדיוק במסגרת מחקר. זאת כיוון שהתזונה בהיריון חשובה ביותר לבריאות העובר לטווח הקצר והארוך, וזה לא פשוט לאחר ניתוח. האם את קרובה גיאוגרפית לחיפה / רמבם? במידה ולא - כיתבי היכן ובאיזו קופה את ונקשר אותך לדיאטנית שיכולה לעזור בנושא.

15/11/2015 | 14:38 | מאת:

שלום, ממליצה לפנות אל הקצב הקרוב לביתך, כמובן שניתן להכין המבורגר מבשר בקר טחון טרי בבית. בהצלחה!

10/11/2015 | 07:53 | מאת: עדה

שלום, אני עם סכרת סוג 1, מאוזנת באופן כללי, ולוקחת כשנתיים כדור Trirce. מדי פעם אני לוקחת מעט תותי גוג'י ברי בשתייה החמה שלי..האם מותר לי? קראתי שזה בעייתי לאנשים שמטופלים תרופתית בהורדת לחץ דם. הלחץ דם שלי תקין, אולי הייתה עלייה קצת בזמן ההריון..הרופא נתן לי את התרופה כצעד מניעתי. שאלתי, האם התותים האלה מותרים לי?

17/11/2015 | 15:30 | מאת:

שלום עדה, ייתכן ולגוג'י ברי השפעה ממתנת על לחץ הדם, אבל לא מצאתי שום מחקרים חד משמעיים בנושא. איני יודעת בת כמה את ומה מצב בריאותך הכללי (מלבד הסכרת) ומדוע הרופא בחר לתת לך טריטייס, ולדעתי כדאי להוועץ עימו שוב בעניין.

08/11/2015 | 23:44 | מאת: רחל

שלום, רציתי לשאול אם צריכה של אומגה3 יכולה להועיל בבעיות נפשיות, במיוחד כאשר נראה שהבעיה הנפשית הוחמרה לאחר מעבר לצמחונות. בתודה רחל

16/11/2015 | 12:56 | מאת:

רחל שלום, אני בהחלט מאמינה שכן, יש עבודות המאשרות את זה, ובכול מקרה אין חשש לנזק. חשוב להקפיד לקבל DHA - מאצות אם זה מקובל עליך במסגרת הצמחונות. בנוסף,אני הייתי דואגת לתוסף של ויטמיןD שיש קולטן עבורו במוח ואני מאמנה ישפיע לטובה.לוודא גם שאין חסר B12. ואחרון חביב וחשוב - הוכח כמסייע בבעיות נפש פעילות גופנית סדורה! אם קשה להתמיד כדאי לקחת מאמן אישי טוב. בהצלחה

08/11/2015 | 19:34 | מאת: רוית

שלום. בבדיקת דם לאחרונה רמת ברזל בדם נמוכה אך בנורמה ורמת פריטין נמוכה מהנורמה. אלו מזונות יכולים לסייע לי להגביר את רמת הפריטין בגוף?(לא אוכלת בשר ודגים עקב רגישות לחלבון , לא אוכלת סויה ומוצריה על רקע אנדומטריוזיס).

17/11/2015 | 16:04 | מאת:

שלום רוית, יש כל כך הרבה רשימות עם פירוט מזונות עשירי ברזל, כך שאני בטוחה שתוכלי למצוא מתוך המגוון גם מזונות שאת אוכלת. מצרפת לך פה 2 רשימות אמינות, עם מזון מהחי ומהצומח. עוד רשימות אפשר כמובן למצוא בחיפוש נוסף ברשת http://www.netogreen.co.il/pages1402.aspx http://veg.anonymous.org.il/art5.html

08/11/2015 | 15:14 | מאת: מורן

ידוע שכדי לאבד כמה שפחות ויטמינים רתוי לאפות בתנור במקום לבשל אלא שאין לי תנור ולכן אני מאדה עם מים. כמובן שבבישול זה אני מאבדת חלק מהויטמינים. אם אשתה את המים בהם בישלתי את הבטטה אם ארוויח את הויטמינים? ושאלה נוספת- האם המים מכילים עמילן מהבטטה? תודה

10/11/2015 | 14:50 | מאת:

שלום מורן, בכל עיבוד של המזון חלק מהויטמינים והמינרלים הולכים קצת לאיבוד, וזה לא תלוי רק בשיטת הבישול אלא גם (בין היתר) בטמפ' ומשך הבישול. מי הבישול אמורים להכיל את מה ש"ברח" למים בזמן הבישול, גם עמילן, אך איני רואה חשיבות בהקפדה על צריכת המים, כיוון שאת אוכלת דברים נוספים במהלך היום ומקבלת עוד ויטמינים ומינרלים. אולי תמצאי עניין בבלוג מדע בצלחת (http://scienceinmyplate.com/) המכיל מידע רב מסוג השאלה ששאלת.

08/11/2015 | 00:25 | מאת: שירלי

האם אדם ששומר על דיאטה נטולת גלוטן תקופה ממושכת למרות שאינו סובל מצליאק עלול לפתח רגישות לגלוטן אם יחזור לצרוך מזונות המכילים אותו? תודה.

15/11/2015 | 14:36 | מאת:

היי שירלי, במידה ולא ידועה מראש רגישות לגלוטן או צליאק, לא ידוע לי על רגישות לגלוטן כאשר חוזרים לשלב מזונות המכילים גלוטן בתזונה. באופן כללי, בכל פעם כאשר משלבים מזונות חדשים בתפריט מומלץ לעשות זאת בהדרגה. בהצלחה!

08/11/2015 | 00:22 | מאת: ריקי

שלום, האם חלב נטול לקטוז עדיין מכיל סידן? תודה.

10/11/2015 | 14:56 | מאת:

כן

07/11/2015 | 21:14 | מאת: חיה

יש מצב שדלעת יותר מימית ממנגו? חיפשתי ברשת ועשיתי השוואה מה רשום על כל אחד ויצא שמנגו מכיל יותר סיבים ופחות מים ואילו הדלעת מכילה יותר מים ופחות סיבים. נשמע לך הגיוני? לי נראה שממש ההפך מה דעתך

10/11/2015 | 14:52 | מאת:

שלום חיה, כן, נשמע לי הגיוני מאוד. בכל זאת דלעת היא ירק לפי ערכה התזונתי, כך שהגיוני שתכיל יותר מים (ופחות קלוריות ושאר מרכיבים) ממנגו.

07/11/2015 | 07:49 | מאת: שירלי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? אני יודעת שחשוב לאכול גם את החלבון כי יש בו הרבה חומצות אמינו ושבכלל רצוי לגוון ממספר מקורות חלבון אך הדגש שלי בשאלה שלי היא האם יש סכנה בריאותית לאכול כתריסר של חלבונים (רק לבן של הביצה ) בבת אחת? האם זאת כמות גדולה מידי?< תודה

10/11/2015 | 14:45 | מאת:

הי שירלי, נשמע שהתזונה שלך מאוד לא מגוונת שזה כשלעצמו לא תקין. לא יודעת מה משקלך אבל באופן כללי זו כמות די גבוהה של חלבון (כמעט 45 גר') ואני לא באמת יכולה להעריך מקורות חלבון נוספים בתזונתך. אין בזה סכנה אבל לאור התזונה המצומצת מאוד ממליצה לך להפגש עם איש מקצוע (דיאטן/ית) ע"מ לקבל הנחיות לתפריט מזין יותר. בהצלחה

07/11/2015 | 07:47 | מאת: קרן

שלום יכול להיות שיש זנים של אבוקדו שיש בהם פחות שומן מאשר זנים אחרים? קניתי בסופר אבוקדו ממש ממש קטנים, בגולם של אגס , וגם לא היה להם טעם (היו מעט טפלים) וגם חשתי שהם ממש א שומניים אלא יותר מימיים לעומת אבוקדו גדולים שבהם ממש חשים בשומניות. היתכן שיש באלו פחות שומן? ואם כן - האם זה אומר שהם פחות בריאים? תודה

10/11/2015 | 15:00 | מאת:

שלום קרן, אחוז השומן באבוקדו משתנה בין הזנים השונים, מועד הקטיף ובמהלך העונה. אנחנו עכשיו יחסית בתחילת העונה ולכן מאוד הגיוני שאת צודקת והאבוקדו שאכלת היה עם פחות שומן, וזה לא אומר שהם פחות בריאים, רק שהם עם פחות שומן.

05/11/2015 | 15:12 | מאת: יעל

שלום, אני בת 23, כרגע לאחר סיום תקופה עמוסה של לימודים שגרמה לי לרדת במשקל, כיום אני שוקלת 47 לעומת 51 בעבר (גובה 1.64). הרזון מפריע לי ואני מנסה להיכנס למסדר אכילה. בכל זאת אני לא עולה במשקל ומנגד המעיים שלי פועלות ביתר שאת... מה אני יכולה לעשות? והאם המשקל שלי תואם לנורמה?

10/11/2015 | 15:03 | מאת:

שלום יעל, משקלך בהחלט מתחת לתקין, וגם במשקלך הקודם היית מאוד גבולית. טוב שהעניין מפריע לך, ואם אינך מצליחה להעלות במשקל ממליצה לך לפנות לדיאטן/ית שכמובן יכולים לעזור לך במשימה בהתאמה אישית. בהצלחה

05/11/2015 | 09:01 | מאת: רוני

שלום רב, ראשית, אני מוצא אתר זה, ופורום זה במיוחד, כמעניין ביותר. יישר כוח. שאלתי בנוגע לארוחת בוקר: תחילה שותה שתי כוסות מים, אחת מהן עם מיץ מחצי לימון. אחרי דקות קערה של 4 כפות שיבולת שועל אורגנית ועליהן מעט מים רתוחים. מערבב וממתין מעט ולאחר מכן מערבב עם כפית קינמון, תפוח עץ, כף צ'יה ושתי כפות גרעיני דלעת. לעתים משלב 3-4 אגוזי מלך שבורים. האם הצירוף ראוי או אופטימלי? כדאי לשלב גם 2 כפות טחינה גולמית או תמרים או גם וגם? תודה לתשובה ולסבלנות...

10/11/2015 | 15:14 | מאת:

שלום רוני ותודה רבה :) נשמע לי יופי של שילוב טעים ובריא לארוחת בוקר! מקווה שאת הצ'יה אתה מוסיף כשהדייסה לא חמה מידי (ואם כן עדיף לפזר על סלט/יוגורט/משהו קר אחר). לא חושבת שיש מקום לעוד טחינה/תמרים אלא אם כן אתה חש רעב במהרה/לא מסופק. בתאבון ולבריאות

04/11/2015 | 21:31 | מאת: שי

שלום אני אוהבת להוסיף נבטים לסלט, מבין כל הנבטים הקיימים- מה מהם נחשבים לבריאים יותר? והאם הם צריכים שמן כדי להיספג? תודה

10/11/2015 | 15:17 | מאת:

הי שי, אין שום דבר מהצומח שאני יכולה להכתיר כ"הכי בריא", כולם כאלה :) חשוב לגוון, כמובן, ואין צורך בשמן. בתאבון ולבריאות

04/11/2015 | 13:33 | מאת: דוד

רציתי לדעת האם קיים משקה או שייק שמיועד או יכול לגרום לי לעלות במשקל ? אני בשנה האחרונה עקב עבודה אני לא מצליח לאכול ארוחות מסודרות ואיבדתי 5-6 קילו וזה גורם לי להיראות ממש רזה שקלתי כבר לקנות שייק חלבון שהפחמימות בו הם ביחס הכי גבוהה לחלבון אפילו שאני לא מתאמן אני פשוט לא מוצא דרך אחרת לעלות במשקל אני יודע שאין תחליף לארוחה בריאה אבל אני חייב משהו שמתקרב לזה וניסיתי לאכול אגוזי מלך ודברים בריאים שמשמינים אבל זה לא עוזר לי.

10/11/2015 | 15:26 | מאת:

שלום דוד, יש בשוק מה שנקרא "גיינר" שעונה על השאלה שלך, למרות שאפשר להכין גם בבית שייק עשיר ולהמנע מלהוציא כסף מיותר. שייק גדול על בסיס חלב/חלב סויה, פירות, גלידה ומרכיב שומני כטחינה גלמית/אבוקדו/אגוזים קצוצים (בשייק זה לא מורגש וטעים הרבה יותר ממה שזה נשמע) יכול בהחלט לעשות את העבודה, והוא גם די תחליף לארוחה בריאה (חסר פה ירקות, אותם אתה יכול להשלים בארוחות אחרות או גם לשלב בשייק). ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטן/ית כדי לקבל הנחיות נוספות או להתאים העשרות אחרות לסדר היום שלך ולהעדפות המזון האישיות שלך. בהצלחה

04/11/2015 | 09:48 | מאת: בהריון

שלום רב, אני בשבוע 29. שוקלת 74 קילו - 1.61 ס"מ (עליתי בינתיים כ 11 קילו). רופא הנשים שלי אמר שלמרות שאין לי סוכרת או משהו כזה זאת עלייה גדולה מדי ועלי לרזות...שזה סיכון לעובר. בהריון הקודם עליתי מעל 20 קילו (נולדה לי תינוקת גדולה 3800 אבל ברוך השם הכל בסדר) אבל יש לציין שהורדתי כמעט את כולם (חוץ מאיזה 3 מרגיזים) ואני מתרשמת שגם אז וגם הפעם חלק לא מבוטל מזה זה נוזלים. בכל אופן אני רוצה לנסות לא לעלות במשקל. התור לדיאטנית הריון רק בעוד חודש... האם ישם טיפים שיכולים לסייע לי לא לעלות במשקל עד התור הבא? (אגב בתחילת ההריון אחות מעקב הריון אמרה לי שאני "יכולה" לעלות עד 16 קילו...)

18/11/2015 | 14:56 | מאת:

הריונית יקרה, התחלת את ההריון עם משקל בטווח התקין. במצב הזה טווח העליה בהריון הוא בין 11-16 ק"ג, לכן כאשר אמרו לך עד 16, היה בכך בסיס הגיוני. מצד שני נותרו עוד 11 שבועות. בעבר עלית 20 והתינוק היה גדול אמנם, אך בטווח הנורמה. בהריון הנוכחי עשית העמסה לבדוק שאין בעיה עם סוכרת הכול בסדר? גם זה חשוב. צריך ללא ספק שתשבי עם דיאטנית מומחית להריון ותבדקי את התזונה וההתנהלות שלך בכלל, ואולי תוכלי למתן מעט את העליה (וכך גם לא ישאר "עודף" אחרי ולא יהיה חשש לבעיות של השמנת יתר. קשה לתת הנחיות ללא היכרות אתך, זה לא יהיה אחראי. אומר רק שדיאטות בהריון לא עושים ללא הדרכה, כי זה גם יכול להיות בעל השלכות לא מומלצות. אולי כדאי לבדוק גם במסגרת פרטית. יש דיאטנית הריון מעולה בשם טובה קראוזה, פני אליה ותשאלי. היא גם כתבה ספר שאת יכולה אולי לרכוש בינתיים ולהיעזר בו חלקית. הרבה בריאות.

02/11/2015 | 20:39 | מאת: מיה

הופיעו לי ברגל כמה ורידים שנראים לעין(לא דליות) הורידים נראים לעין אבל הם לא בולטים מהעור או דלקתיים, בנוסף יש לי גם וריד אחד כזה ברקה בראש כמו שיש ברגליים והופיעו לי נימי דם עדינים מתחת לעיניים(דבר המדגיש את השקיות השחורות). זה קרה לי בחודש אחד אז הנחתי שסביר להניח שזה אולי מלחץ שגורם גם לחוסר שינה או מתזונה לא טובה, הבדיקות דם הכלליות בסדר. אז רציתי לדעת אם זה מלחץ מתזונה לא טובה או מסיבה כזאת או אחרת אם ברגע שמשנים את התזונה או לוקחים תוספים יכול להיות שהמצב יסתדר וכלי הדם יספגו ויעלמו או שאין דרך חזרה? אם יש משהו שאפשר לעשות וצמחים או תזונה שיכולה לעזור אשמח לשמוע:) מצטערת על החפירה, רגילה לעור מאוד חלק והשינוי המשמעותי בגיל 20 מלחיץ אותי. תודה!

10/11/2015 | 15:19 | מאת:

שלום מיה, גורמים מגוונים מידי יכולים לגרום לתופעות שתארת, לחץ גורם הרבה יותר מידי תופעות לוואי ובדר"כ אנחנו לוקחים את המצב כמובן מאליו במקום למצוא דרכי הרגעה ומיתון הלחצים בחיינו. ממליצה להתחיל מביקור אצל רופא משפחה שיפנה אותך הלאה אם יימצא בכך צורך בהצלחה

שלום, יש לי שאלה בעקבות הודעת ארגון הבריאות העולמי לגבי בשר מעובד - האם פסטרמה המוכנה מגוש שלם של חזה הודו נכללת ברשימת המזונות הנחשבים כמסרטנים - בגלל תהליך העישון שהמוצר עובר? הרי בעבר המליצו על פסטרמה כמקור טוב לחלבונים וטריפטופן. תודה.

הכי בריא וטוב להכין בבית מחזה הודו נקבה - זו הפסטרמה היחידה שאפשר לדעת שאין בה חומרים מוספים והיא אכן נתח בשר שלם. יש מרשמים לרוב וזה יוצא מעולה.

31/10/2015 | 23:22 | מאת: ניב

שלום, האם זה נכון שמלח שולחן מכיל חומר מלבין ואלומיניום? תודה.

17/11/2015 | 16:04 | מאת:

לא שידוע לי (ולא אמור להיות)

31/10/2015 | 10:28 | מאת: מיכאלה

האם נכונה הטענה כי מסוכן השימוש בתבניות אלומיניום חד פעמיות המיועדות לחימום ולאפייה? האם נכונה הטענה כי מסוכן השימוש במוצרים הנמכרים בפחיות שימורים (מלפפונים חמוצים, טונה, סרדינים)? לפי מה שהבנתי הן התבניות והן הפחיות מכילות חומרים העלולים להזיק מאוד לבריאות. מה דעתך על כך?

שלום מיכאלה, ראיתי שקבלת כבר תשובה מהאחת והיחידה דנה ויינר, מקווה שאת מיישמת :)

28/10/2015 | 21:32 | מאת: דודו

האם פאנאקס גינסינג וגינקו בילובה עוזרים לטפל בחרדה ומה המינון אם בכלל ? תודה מראש .

17/11/2015 | 16:06 | מאת:

שלום דודו, לצערי אין זה הפורום המתאים לשאלות כאלה, כיוון שבתזונה הקלינית איננו מתמקדים בטיפול בחרדה ו/או צמחי מרפא, ואיני מוסמכת לענות בנושא.

27/10/2015 | 19:39 | מאת: חנה

שלום רב אני רוצה לבשל עדשים עם אורז מלא. זמן הבישול של אורז מלא כ25 דקות ואילו העדשים כ-10 דקות. ושאלתי: האם אני יכולה לשלב בין שניהם בבישול ? והאם בישול ארוך של עדשים לא מעלה את הערך הגליקמי שלו? בתודה מראש

10/11/2015 | 15:47 | מאת:

שלום חנה, יש הרבה מתכונים שונים של מג'דרה המשלבים עדשים ואורז מלא, ממליצה לך לחפש ברשת. הערך הגליקמי אינו מדד ברור/מקור להנחיה- הוא משתנה כתלות בגורמים רבים ולא הייתי ממליצה שיהיה חלק מהשיקולים של מה לאכול. בתאבון

27/10/2015 | 07:02 | מאת: רמה

לאחרונה היה פירסום של תביעה של אוסם נגד היינץ שהקטשופ של היינץ הוא לא קטשופ אבל כשמיסתכלים על הרכיבים בהיינץ יש אחוז הרבה יותר גבוה של עגבניות מזה של אוסם אז איך זה מסתדר? האם אפשר להסביר? ולפי מה יודעים מה יותר בריא ועדיף (ברור לי שקוטשופ זה בעיקרון לא ממש בריא אבל בכל זאת). בנוסף לגבי חרדל יש חברות שבהם לפי הערכים התזונתיים יש 0 קקל ל100 גרם חרדל ויש כאלו שזה מגיע עד לאפילו למעלה מ 100 קקל ל 100 גרם בעוד שמבחינת המרכיבים המצויינים אין כמעט הבדל או משהו שיכול להסביר זאת- האם יש לכן אפשרות להסביר?

17/11/2015 | 16:29 | מאת:

שלום רמה, מדובר בנושא הקשור בתקינה (יש תקן לכל מוצר בישראל, ויש לו כללים וחוקים שעליו לעמוד בו). תוכלי לקרוא על כך עוד בכתבה שפורסמה בנושא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4692068,00.html ובמכון התקנים הישראלי יש אפילו חומר רב יותר http://www.sii.org.il/14-he/SII.aspx כלל אצבע פשוט לבחירת מזונות עדיפים יותר הינו- ככל שרשימת הרכיבים קצרה יותר וקריאה יותר (=דברים שאת מזהה) כך עדיף יותר/מזיק פחות, וכמובן שאי אפשר לקרוא למזונות הללו מזונות בריאות, אבל יש עדיפים יותר ועדיפים פחות באותה קטגוריית מוצרים. לגבי החרדל, מוזר שהרכיבים היו אותו הדבר אך הקלוריות שונות (אולי ריכוזם שונה?) ובכל מקרה יש טעויות רבות גם בסימון התזונתי. ממליצה לך פעם הבאה לצלם ע"מ שאוכל לענות באופן קונקרטי יותר

25/10/2015 | 16:26 | מאת: אדווה

שלום רב, בת 33 צמחונית מזה 8 שנים, ללא תוספי מזון. בשנה האחרונה תחושת חולשה כללית מדיי פעם לפעם, לפני כשלושה חודשים בעקבות מחלה ויראלית חולשה חזקה ביותר שנמשכה גם אחרי המחלה, זה הגיע עד כדיי חוסר תפקוד. תחושה של כבדות, ערפול, סהרוריות, נקודות שחורות בשדה הראיה, אותיות נמרחות בזמן קריאה, חוסר ריכוז, נשירת שיער מאסיבית, בחילות, ותחושת סמרטוטיות. בדיקות תקינות למעט בדיקות דם- נמצא המוגלובין 12 ברזל 19 פריטין 7 בי12 360. התחלתי ליטול ברזל סולגאר באופן קבוע לפני חודש וחצי פעמיים ביום סה"כ 50 מ"ג, חל שיפור כלשהו אך התחושות למרות שפחתו עדיין נשארו. בהמלצת חברה התחלתי ליטול קומפלקס בי 1 ביום וביוטין 1 ביום. האם תסמינים אלו נפוצים במחסור בויטמינים? מה היית ממליצה לבדוק/ליטול כדיי להחזיר את האנרגיות הכח והויטאליות. אודה לתשובה נרחבת אם אפשר תודה רבה אדווה

שלום אדווה, בתזונה צמחונית מאוזנת ובריאה ניתן לקבל את כל המרכיבים להם אנו זקוקים גם ללא תוספי מזון, אך ייתכן וזהו לא המצב אצלך. התחושות שאת מתארת בהחלט יכולות לנבוע מחסר ברזל וB12, ואולי גם דברים נוספים. כיוון שדרושה פה אנמנזה מקיפה והעניין חשוב ביותר, מפנה אותך לדיאטן/ית ע"מ לקבל את כל העזרה והתמיכה התזונתית הדרושה כעת. בהצלחה ורק בריאות

23/10/2015 | 21:35 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34. אני 1.63 ושוקלת 64 קילו, אבל מאחר שההשמנה אצלי מרוכזת בעיקר באזור הבטן(היקף מותניים 95) ויש לי רפלוקס חמור ואני מנסה להמנע מניתוח, אני צריכה לרדת כמה שיותר על מנת שהבטן תרד. הבעיה היא שעם תפריט מאוזן של 1200 קלוריות של דיאטנית אני או שיורדת אולי 200 גרם בחודש או שלא יורדת כלום... בלוטת התריס מאוזנת והכל תקין, אבל כן יש לי תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות ואני לוקחת כדור אחד של גלוקופאג'. פעילות גופנית במקרה הטוב אני מסוגלת לעשות הליכה רק פעמיים בשבוע. רציתי בבקשה לברר: האם במקרה שלי שכנראה חילוף החומרים הבסיסי איטי ואולי נפגע עקב דיאטות עבר וגם גנטיקה גרועה, כדאי להוריד את מספר הקלוריות ביום לאלף? אני כל היום יושבת בעבודה אז כמובן שלא שורפת יותר מידי. אני מודעת לזה שאלף קלוריות זה לא מומלץ, אבל אני תוהה אם במקרה הספציפי הזה אולי אין ברירה. אגב, יש לי משקל מיוחד של חברת טניטה שמודד גם מסת שריר ואחוז שומן. לפי המשקל: מסת השריר שלי היא: 25 אחוז אחוז השומן הוא 39 אחוז(אומנם יש לי חזה מאוד גדול) והמשקל 64 על 1.63 תודה מראש

17/11/2015 | 16:14 | מאת:

שלום יעל לא הייתי ממליצה להוריד כרגע עוד את מס' הקלוריות היומיות, בטח כשהפעילות הגופנית אינה מספקת (נדרש יותר...). כיוון שיש ברקע שחלות פוליצסטיות הירידה במשקל אמנם קשה יותר אך חשובה לאין שיעור. כדאי מאוד להפגש עם דיאטנית המתמחה בשחלות פוליציסטיות (ויש כאלה), בקופה או באופן פרטי, אך אל תזניחי את הנושא, משום שירידת המשקל הינה הדרך לשיפור מצבך הבריאותי ולהורדת הסיכון לסיבוכים בעתיד בהצלחה!

21/10/2015 | 22:57 | מאת: רגישה

היי הרופאים חושבים שיש לי אי סבילות/ רגישות ללקטוז. עד כה לא אובחנתי רשמית. הדבר המוזר הוא שהתסמינים מופיעים במרווחי זמן שונים מהארוחה (לפעמים אחריי 10 דקות ולפעמים אחריי יום) ונמשכים פרקי זמן שונים (לפעמים 8 שעות ולפעמים שבוע) כמו כן התסמינים עצמם משתנים ונעים בין התכווציות או סתם תחושה מוזרה בבטן לבין תגובות שלא אמורות להיות תסמינים של אי סבילות ללקטוז (עצירות,סחרחורת ולעטים תחושה של נשימות שטחיות) ולפעמים אין סמפטומים בכלל. 1. מה ההבדל בין רגישות ללקטוז לאי סבילות ללקטוז? שמעתי ממספר מקומות שיש הבדלים בין אלרגיה לרגישות לאי סבילות. את ההבדל בין אלרגיה לשתיים האחרות אני מסינה אבל לא מבינה את ההבדל בין אי סבילות לרגישות. 2. האם למרות חוסר העקביות יכול להיות שאני רגישה 3. עצירות, סחרחורות ונשימות שטחיות יכולות להיות קשורות לעניין? אשמח לייעוץ

22/10/2015 | 08:59 | מאת:

1. שמות שונים לאותה התסמונת. אי סבילות ללקטוז זהו המונח המקצועי. 2.כן 3.התסמינים שתארת לא נמנים על הסמפטומים העיקריים, שקשורים יותר למע' העיכול ולא נשימות שטחיות/סחרחורת כדי לדעת האם ישנה אי סבילות ללקטוז מומלץ במשך שבועיים להמנע לחלוטין מכל מזון המכיל לקטוז (מוצרי חלב כמובן, אך לקטוז מתחבא במזונות רבים- גם בחטיפי אנרגיה, דגני בוקר, ואפילו תרופות/גלולות) ולראות האם חל שינוי בתחושות. הוספת מצרי חלב בהדרגה תעזור לך להבחין יותר בקלות בתסמינים שחוזרים/לא חוזרים. בכל מקרה, גם במצב של אי סבילות ללקטוז ניתן בהחלט לשלב מוצרי חלב/מזונות המכילים לקטוז- לכל אחד "סף" אישי משלו ורגישות התלויה בכמות ובסוג המזון הנצרך. ישנם גם תוספי מזון המכיל לקטאז, אותם ניתן לקחת לפני/בסמוך לארוחה ממליצה לך מאוד להפגש עם דיאטן/ית לקבל ייעוץ וליווי מסודר בנושא בהצלחה

21/10/2015 | 19:10 | מאת: עידן

שלום רב אני בן 36 מזה כחודשיים התחלתי לשתות שייקים של ירקות - תרד, סלק, גזר, סלרי, לימון, גינגר עם תפוח או בננה הסיבה לכך היא כלוסטרול יחסית גבוה טריגלצרידים ומחלות לב במשפחה, בנוסף אני לוקח אומגה שלוש מידי יום ועוסק בספורט כשלוש פעמים בשבוע בממוצע שאלתי היא - האם שייקים ירקות בכלל ושייקים ירוקים בפרט יכולים להזיק לגוף? קראתי שצריכה מופרזת של עלים ירוקים יכולה להוות סיכון אם כן מה היא צריכה מופרזת (בממוצע אני שותה בין חצי ליטר לליטר ליום של שייקים)? בתודה עידן

22/10/2015 | 09:26 | מאת:

שלום עידן בשייק המכיל סלק, גזר ופרי (יחד עם שאר מה שציינת) יש כמות פחמימות פשוטות לא מעטה כלל, והסיבים נשארים במסחטה... מה שמאוד לא מומלץ במקרים של טריגלצרידים גבוהים. לא ברור לי מדוע אתה שותה דווקא שייק כדי להוריד כולסטרול ומי המליץ לך על כך, אבל לא נראה לי שקבלת ייעוץ מסודר בנושא. מופרז או לא- תלוי בכמות. (מכמות הליטרים עדיין לא ניתן להבין כמה עלים/מים/פרי אתה שם) בקיצור- נראה שאכפת לך מאוד ממצב הבריאות שלך ויש לך מודעות ופתיחות לשינוי, ואתה יכול להפיק תועלת רבה מייעוץ מסודר עם איש מקצוע. מאוד ממליצה לקבוע פגישה (גם אם אחת) עם דיאטן/ית בהצלחה

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 304